Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέα Skoda Octavia RS με 245 άλογα και μπλοκέ

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέα Skoda Octavia RS με 245 άλογα και μπλοκέ

ΝΕΑ

Nέα Skoda Octavia RS με 245 άλογα και μπλοκέ

ΝΕΑ

Η Skoda παρουσιάζει την ισχυρότερη Octavia που φτιάχτηκε ποτέ. Εκτός των 245 ίππων που αποδίδει πλέον ο 2λιτρος TSI, η εταιρεία προχώρησε και σε μια σειρά από άλλες βελτιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

 

Η Skoda Octavia RS εξοπλίζεται με τον 2λιτρο TSI της VW και αποδίδει 245 άλογα & 370 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.600 σ.α.λ. Έτσι, σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή για πρώτη φορά σε Octavia RS, με το 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 6,6 δευτερόλεπτα, έναντι 6,7 δευτερόλεπτα στην Octavia RS 230. Σχετικά με τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία, η νέα Skoda Octavia RS 245 έχει και ένα σπορ σασί με μειωμένη κατά 14 χλστ. απόσταση από το έδαφος, αλλά και στοιχεία όμως το ESP με Sport mode, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (αποκλειστικά στην RS 245), μαζί με μαύρες ζάντες 19 ιντσών. Προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο της σχεδίασης, η Skoda έχει φροντίσει να τονίσει την εμφάνιση της ισχυρότερης Octavia με στοιχεία όπως η πλατύτερη εμπρόσθια γρίλια και οι νέες εισαγωγές στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, η πίσω αεροτομή, αλλά και οι μαύροι καθρέπτες και απολήξεις της εξάτμισης. Εσωτερικά, η νέα κορυφαία Octavia εφοδιάζεται με μαύρη οροφή, αλουμινένια πεντάλ, σπορ καθίσματα με αλκαντάρα (τα εμπρός με λογότυπο «RS»), αλλά και σπορ τιμόνι με ενσωματωμένα paddles αλλαγής σχέσεων για την έκδοση με το DSG κιβώτιο.

 

Advertisement

 

 

Advertisement