Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Renault Captur και Nissan Juke του χρόνου

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Renault Captur και Nissan Juke του χρόνου

ΝΕΑ

Νέα Renault Captur και Nissan Juke του χρόνου

ΝΕΑ

Η τρέχουσα γενιά του Renault Captur βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Clio 4 που ξεκίνησε το 2013 μετά από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρωτότυπο. Γνωρίζουμε ότι το Clio θα αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, μετά από αυτό και το Captur θα αναγκαστεί να μείνει ακόμη ένα χρόνο στην παραγωγή, προτού εξελιχθεί μια εντελώς νέα γενιά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό L’Argus, το ολοκαίνουργιο Captur δεύτερης γενιάς θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019. Προφανώς, θα υπάρξει μια ήπια-υβριδική έκδοση, αφού η Renault έχει ήδη ένα τέτοιο παράγωγο του 1.5 dCi σε μερικά αυτοκίνητα της. Αλλά η έκθεση θα μας αποκαλύψει επίσης πως το Captur δεύτερης γενιάς θα είναι σε θέση να ακολουθήσει το ρεύμα της εποχής που θέλει πρωταγωνιστή την ηλεκτροκίνηση. Δεν εκπλησσόμαστε. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει πως εργάζεται εντατικά πάνω σε σχεδόν δώδεκα πράσινα μοντέλα που θα είναι έτοιμα μέχρι το 2025. Έτσι, κάθε κατηγορία θα εξυπηρετηθεί, ειδικά εκείνη των crossover.

Renault-Captur-2019-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Δεν σας αρέσει ο 3κύλινδρος 0,9 turbo βενζίνης; Ούτε και σε εμάς, γι ‘αυτό και η Renault θα εισάγει ένα νέο σύνολο τριών κυλίνδρων ενός λίτρου, μαζί με τον 1,3 λίτρων που θα παραχθεί σε συνεργασία με τη Daimler. Οι πετρελαιοκινητήρες εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς, γι ‘αυτό το Captur θα υιοθετήσει εκδόσεις 85 και 115 ίππων του γνωστού μας 1.5 dCi. Η ίδια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του Captur, η CMF-B, θα δημιουργήσει και ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο της αδελφής Nissan, το Juke. Προγραμματίζεται να εισέλθει στην παραγωγή στις αρχές του 2020. Γνωρίζουμε ότι και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι λίγο μεγαλύτερα, με καλύτερη ποιότητα και προσεγμένο στιλ.