Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα plug-in υβριδικά μοντέλα από την BMW

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα plug-in υβριδικά μοντέλα από την BMW

ΝΕΑ

Νέα plug-in υβριδικά μοντέλα από την BMW

ΝΕΑ

Την νέα γενιά plug-in υβριδικών μοντέλων παρουσίασε η BMW στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Νέα καινοτόμα τεχνολογία στις μπαταρίες και τετρακίνηση είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW τα οποία παρουσίασε στη Γενεύη.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την τελευταία γενιά των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας πέντε νέα μοντέλα αλλά και δύο εξελιγμένες εκδόσεις του 530e.

Advertisement
Advertisement

Η νέα plug-in υβριδική γενιά της σειράς 5 διαθέτει πιο σύγχρονη τεχνολογία στις μπαταρίες ενώ μια σειρά επιπλέον βελτιώσεων προσδίδουν μεγαλύτερη οικονομία αλλά και απόδοση.

Η νέα BMW 530e με νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου έχει αυτονομία περίπου 65 χιλιόμετρα δηλαδή περίπου 18 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε μόλις 38 γρ./χλμ.

Advertisement

Η BMW σχεδιάζει επίσης να εισάγει και μια τετρακίνητη έκδοση από τον Ιούλιο του 2019 χωρίς να γνωστοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης της κίνησης αλλά η εταιρεία επισημαίνει πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 57 χιλιόμετρα.

Advertisement

Ένα ακόμη μοντέλο που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στη Γενεύη αφορά στη νέα X3 xDrive 30e στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα υπερτρφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας με συνδυαστική ισχύ 244 ίππων. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει πως η ιπποδύναμη μπορεί να αυξηθεί προσωρινά κατά 40 ίππους μέσω κάποιας λειτουργίας που υπάρχει στον ηλεκτροκινητήρα.

Η ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου στο σύστημα xDrive προσδίδοντας εξαιρετικές επιδόσεις στο γερμανικό SUV.

Μάλιστα τα πρώτα 100 χλμ. από στάση έρχονται σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρική αυτονομία της X3 xDrive 30e αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων του συγκεκριμένου μοντέλου κυμαίνονται σε μόλις 56 γρ. CO2 / χλμ.

Advertisement

Η BMW X3 θα παράγεται ομοίως σε plug-in υβριδική έκδοση από τον Δεκέμβριο του 2019 και θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα διατίθεται με συμβατικό κινητήρα καύσης και plug-in υβριδικό σύστημα – με την προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης το 2020

Οι αναθεωρημένες εκδόσεις των υβριδικών plug in BMW X5 xDrive45e, 330e , 225xe και 7 Series παρουσιάστηκαν επίσης στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γενεύη. Και τα πέντε μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου της BMW, καθώς και με μια σειρά ενημερώσεων για το σύστημα κίνησης.

Επίσης πέραν του νέου εξελιγμένου υβριδικού συστήματος στην X5 xDrive 45e έχει τοποθετηθεί ένας νέος εξακύλινδρος κινητήρας απόδοσης 383 ίππων, μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για την σειρά 7 και χαμηλότερη κατανάλωσης καυσίμου αλλά και εκπομπές ρύπων για την 330e.

Επίσης, όλα τα μοντέλα διαθέτουν τώρα μια ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η νέα BMW 330e Sedan διαθέτει επίσης αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία της συγκριτικά με την προκάτοχό της κατά περίπου 50%, και ανέρχεται πλέον στα 60 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται σε μόλις 39 γρ./χλμ.

Η ισχύς του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης φτάνει στους 252 ίππους – με δυνατότητα στιγμιαίας αύξησης κατά 41 ίππους χρησιμοποιώντας το στάνταρ XtraBoost. Όσον αφορά στις επιδόσεις η νέα BMW 330e Sedan χρειάζεται μόλις 6 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα πρώτα 100 χλμ. από στάση.