Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα μοντέλα βάσης για τη Mercedes-Benz

Ελλάδα 21:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα μοντέλα βάσης για τη Mercedes-Benz

Mobility

Νέα μοντέλα βάσης για τη Mercedes-Benz

Mobility

H Mercedes-Benz αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να παρουσιάσει μοντέλα της κατηγορίας supermini.

Advertisement
Advertisement

Όπως γνωρίζουμε η γερμανική εταιρεία, μέσα στο 2021 θα παρουσιάσει μία σειρά από επτά συνολικά νέα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουμε ασφαλώς το ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν EQS, τη νέα γενιά της C-Class, καθώς και την αναβαθμισμένη CLS.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν όμως ότι η γκάμα της Mercedes-Benz για το 2021, 2022 και 2023 θα περιλαμβάνει και αρκετές εκπλήξεις, όπως την δημιουργία δύο μικρότερων από τις A-Class και GLA μοντέλων. Σε ότι αφορά το πρώτο, η baby-Mercedes θα φέρει τον κωδικό «A-City» και θα αποτελεί ουσιαστικά το μοντέλο βάσης. Πιθανόν να διατίθεται σε τρίθυρο αμάξωμα, θα βασίζεται σε μία πιο κοντή εκδοχή του πλαισίου της A-Class, ενώ η σχεδιαστική του προσέγγιση θα ακολουθεί τη φιλοσοφία του πρωτότυπου EQA Concept που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017.

Advertisement
Advertisement

Επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν έχουν ανακοινωθεί, αν και υπάρχει ενδεχόμενο η μικρή Mercedes-Benz να εφοδιάζεται με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, κάτι που δείχνει ιδανικό για ένα αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement

Πέραν της έκδοσης A City, θα λανσαριστεί και η A-Adventure, πιθανόν μέσα στο 2023. Αυτή θα μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική, με διαφορετικές όμως σχεδιαστικές τάσεις. Πιο συγκεκριμένα, λόγω του περιπετειώδους χαρακτήρα της και προσανατολισμού, η crossover έκδοση θα διαθέτει μπάρες οροφής καθώς και πλαστικά προστατευτικά, ενώ θα κυκλοφορεί αποκλειστικά σε προσθιοκίνητη έκδοση. Αυτό που αναμένεται να εκπλήξει τους φίλους της αυτοκίνησης και της γερμανικής εταιρείας θα είναι η τιμή αγοράς της Mercedes-Benz A-City που θα αγγίζει τις 20.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Πόσο θα “ακριβύνουν” τα διπλώματα οδήγησης;

Η νέα μόδα: Τροχαίες παραβάσεις από 80χρονους!

Advertisement

Πρόστιμα-σοκ στα e-ποδήλατα με «μαϊμού» πιστοποιητικά!