Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz Sprinter minibuses. Ντεμπούτο στο Ανόβερο

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz Sprinter minibuses. Ντεμπούτο στο Ανόβερο

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz Sprinter minibuses. Ντεμπούτο στο Ανόβερο

ΝΕΑ

Το ντεμπούτο τους στην ερχόμενη διεθνή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο της Γερμανίας θα κάνει η νέα σειρά από minibuses της Mercedes-Benz που βασίζεται στο Sprinter με περισσότερες από 20 συνολικά εκδόσεις. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα νέα μικρά λεωφορεία της γερμανικής εταιρίας θα χωρίζονται σε τέσσερις σειρές Sprinter City, Sprinter Transfer, Sprinter Mobility και Sprinter Travel, ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται.

Πιο σημαντικό όλων, σύμφωνα με την Mercedes-Benz είναι το ολοκαίνουριο Sprinter City 75. Το μήκους 8,5 μ. Sprinter μπορεί να μεταφέρει 38 επιβάτες, ενώ το πάτωμα του έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται χαμηλά σε σχέση με τους άξονες του οχήματος. Το μεταξόνιο του ανέρχεται στα 5.095 χλστ., ενώ ο πίσω άξονας είναι βαρέως τύπου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για αυτό. Το ωφέλιμο βάρος που μπορεί να μεταφέρει ανέρχεται στους πέντε τόνους, ενώ υπάρχει και μικρότερη έκδοση Sprinter City 45.

new-mercedes-sprinter-minibus-640-2

Advertisement
Advertisement

O οδηγός των νέων minibuses της Mercedes-Benz κάθεται σε θερμαινόμενο κάθισμα με το δερμάτινο τιμόνι με τις πολλαπλές λειτουργίες και το σύστημα πολυμέσων MBUX της γερμανικής εταιρίας να περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του. Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιεί οθόνη αφής με διαγώνιο 10,25 ίντσες, ενώ η καμπίνα του οδηγού φέρει το δικό της κλιματισμό.

H έκδοση Sprinter Transfer θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα διαφορετικά αμαξώματα με μήκος από 5,9 μέτρα έως και 7,7 μέτρα. Η έκδοση Sprinter Mobility, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ η κορυφαία έκδοση Sprinter Mobility 45 χαρακτηρίζεται από το αυξημένο ύψος του πατώματος της, το οποίο επιτρέπει να τοποθετηθούν δύο αναπηρικά καροτσάκια δίπλα-δίπλα.

new-mercedes-sprinter-minibus-640

Advertisement

Τα πρώτα μοντέλα που θα διατεθούν στην αγορά είναι τα Transfer 23 και 35, η έκδοση Mobility 23 και το Sprinter City 75. Την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσουν όλες οι εκδόσεις του Sprinter Travel με στόχο, μέχρι το τέλος του 2019, να είναι διαθέσιμες περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδόσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα minibuses της Mercedes σε λίγες ημέρες.

Advertisement