Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα «καρδιά» Mercedes-AMG για την Aston Martin

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα «καρδιά» Mercedes-AMG για την Aston Martin

ΝΕΑ

Νέα «καρδιά» Mercedes-AMG για την Aston Martin

ΝΕΑ

H Aston Martin θα διευρύνει τη συνεργασία της με την Mercedes-AMG και πλέον, ο νέος 3λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας της γερμανικής φίρμας αναμένεται να βρεθεί κάτω από το καπό και μελλοντικών μοντέλων των Βρετανών. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, η περίφημη Aston Martin DB11 στην κορυφαία έκδοσή της χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον 4λιτρο biturbo V8 κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG.

Σύντομα όμως η DB11 δεν θα είναι η μοναδική Aston που θα φέρει μοτέρ της Mercedes-AMG, αφού όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Αρχιμηχανικός της Aston Martin, κ. Matt Becker, ο νέος turbo 6 κύλινδρος 3λιτρος (σε σειρά) κινητήρας βενζίνης που έκανε το ντεμπούτο του στη Mercedes-AMG CLS 53, είναι πολύ πιθανό σύντομα να περάσει και στη βρετανική φίρμα.

Ο λόγος για αυτή την επιλογή της Aston Martin έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι νέες νόρμες ρύπων θα αναγκάσουν τους Βρετανούς να στραφούν σε «μικρότερα» μοτέρ στο άμεσο μέλλον και, σύμφωνα πάντα με τον κ. Becker, το μοτέρ αυτό ταιριάζει απόλυτα στα νέα δεδομένα που θα απαιτήσει η Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Ως προς το ποιο μοντέλο θα μπορούσε να λάβει τον κινητήρα αυτόν, η μικρότερη Aston Martin, η Vantage, είναι δεδομένα υποψήφια για να σταδιοδρομήσει μαζί του, με τις απαραίτητες επαναρυθμίσεις σε μοτέρ και κιβώτιο.

Εμείς, να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση της νέας Mercedes-AMG GLS 53 –ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ, το μοτέρ αυτό αποδίδει 435 ίππους, κάτι πάντως που δεν αναμένεται να αλλάξει αισθητά στην πρώτη 6κύλινδρη Vantage του μέλλοντος.

Vantage new 640 (1)