Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα καμπάνια για την ασφάλεια των ποδηλατών από τη Skoda

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα καμπάνια για την ασφάλεια των ποδηλατών από τη Skoda

ΝΕΑ

Νέα καμπάνια για την ασφάλεια των ποδηλατών από τη Skoda

ΝΕΑ

Δεδομένου πως η ιστορία της Skoda ξεκίνησε πριν από 120 χρόνια σε ένα μικρό ποδηλατάδικο, φαντάζει αρμοστό πως σήμερα, η τσέχικη μάρκα παρουσιάζει μία νέα καμπάνια που αφορά την οδηγική ασφάλεια με επίκεντρο τους ποδηλάτες.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της καμπάνιας είναι να βελτιώσει τη συνύπαρξη των αυτοκινούμενων οχημάτων και των ποδηλάτων, μιας και μοιράζονται τους ίδιους δρόμους. Τιτλοφορείται «Stay on the safe side» και επικεντρώνεται στις κακές συνήθειες που έχουμε όταν κινούμαστε στο δρόμο, οι οποίες μαζί με τα εύλογα λάθη, συντελούν στα ατυχήματα.

Παράλληλα, εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις αλλά και να δουλέψουν από κοινού οι δύο πλευρές ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των ατυχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Εκτενείς έρευνες εντόπισαν τις 18 πιο διαδεδομένες και πιο επικίνδυνες συνήθειες τις οποίες πρέπει να βελτιώσουν οι χρήστες τετράτροχων και δίτροχων οχημάτων. Και τονίζει τη σημασία του να κάνουμε προσπεράσεις κοινή συναινέσει, με τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Η πολύμηνη έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας της Skoda, που συνεργάστηκαν με πολλές πλευρές: την αστυνομία της Τσεχίας, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή εξοπλισμού που χρησιμοποιείται είτε στα αυτοκίνητα είτε στα ποδήλατα αλλά και ποδηλάτες που ξέρουν καλά τι έχουν να αντιμετωπίσουν σε αστικό τοπίο.

Advertisement

Όπως για παράδειγμα ο παραολυμπιονίκης Jiří Ježek, που αποτελεί και πρεσβευτή του προγράμματος «We Love Cycling» της τσέχικης μάρκας. Κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως εκτός από τα παραπάνω, η σχέση της Skoda με το ποδήλατο αφορά και στη χορηγία που έχει στον φημισμένο «Γύρο Γαλλίας» αλλά και άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις ανά τον κόσμο.

Advertisement

«Γι’ αυτό και πιστεύουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις οδηγών-ποδηλατών, με γνώμονα την καλύτερη συνύπαρξή τους στο δρόμο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του «We Love Cycling», Josef Matějovič.

H Skoda είναι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ασφάλειας – άλλωστε όλα τα μοντέλα στη γκάμα της έχουν 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP tests. Εκτός αυτού, συχνά ενσωματώνει και στις μικρότερες κατηγορίες συστήματα ασφαλείας που συνήθως βλέπουμε σε μεγαλύτερες, όπως τα Side Assist, adaptive cruise control και lane assist.

Advertisement

Όσο για την καμπάνια, δεν αφορά κάποιο animated video αλλά κανονικά γυρίσματα, για τις ανάγκες των οποίων έχει επιστρατευτεί επαγγελματίας κασκαντέρ.