Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα ισχυρότερη βασική έκδοση για τη Mustang του 2020

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα ισχυρότερη βασική έκδοση για τη Mustang του 2020

ΝΕΑ

Νέα ισχυρότερη βασική έκδοση για τη Mustang του 2020

ΝΕΑ

Η Ford σκέφτεται να παρουσιάσει μια βασική Mustang με επιπλέον απόδοση. Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό ακόμα, θα περιμένουμε όμως μέχρι το Auto Show της Νέας Υόρκης, σε λίγες μέρες προκειμένου να σας ενημερώσουμε.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ford δεν μας παρέχει λεπτομέρειες για το τι μπορεί να είναι το νέο μοντέλο της, αλλά αυτό που μας έρχεται στο μυαλό μας είναι ένα ολοκαίνουργιο SVO. Για εκείνους που δεν θυμούνται την ιστορία της Mustang από τη δεκαετία του ’80, να υπενθυμίσουμε πως η Ford κυκλοφόρησε την Mustang SVO από το 1984 έως το 1986 η οποία φορούσε υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,3 λίτρων κινητήρα με ισχύ 205 ίππους. Ήταν ισοδύναμη με τη Mustang GT της εποχής με V8 κινητήρα, ωστόσο, ο μικρότερος κινητήρας καθιστούσε την SVO ελαφρύτερη. Η Ford προσέφερε επίσης αναβαθμισμένη ανάρτηση και φρένα για να δημιουργήσει ένα αρκετά ικανό σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ήδη κάποιες ομοιότητες εκείνης της SVO με τη σημερινή Mustang, συγκεκριμένα ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας των 2.3 λίτρων που παράγει 310 ίππους. Μπορούμε να δούμε επίσης πολλές πικάντικες λεπτομέρειες που σκοπό θα έχουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόγονο του 1980. Τόσο τα λογότυπα SVO όσο και ST έχουν συζητηθεί από τότε που οι τετρακύλινδροι turbo επιστρέφουν στη γκάμα δίπλα στις πρόσφατες φήμες για μια ισχυρότερη τετρακύλινδρη έκδοση της Mustang.

Ένα άλλο λιγότερο πιθανό σενάριο θα ήταν η επιστροφή ενός μοντέλου V6. Μην ξεχνάμε, όταν η σημερινή γενιά ήρθε στη ζωή το 2015, υπήρχε στη γκάμα ένας V6 3,7 λίτρων με 306 ίππους. Ο turbo-four ήταν η επιλογή μεσαίου επιπέδου, αλλά η Ford άλλαξε ρότα. Επίσης υποάρχει ο EcoBoost 2,7 λίτρων από το F-150 με 325 ίππους κάτω από το καπό. Εν πάση περιπτώσει, καλές οι υποθέσεις αλλά ας περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες. Και ποιος ξέρει; Ίσως να ανακαλύψουμε πόση δύναμη θα έχει η Shelby GT500 του 2020.