Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα γκάμα υβριδικών & ηλεκτρικών SUV από τη Mitsubishi

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα γκάμα υβριδικών & ηλεκτρικών SUV από τη Mitsubishi

ΝΕΑ

Νέα γκάμα υβριδικών & ηλεκτρικών SUV από τη Mitsubishi

ΝΕΑ

Η Mitsubishi θα αναδιοργανώσει τη σειρά SUV της για να δημιουργήσει ένα σαφέστερο χώρο μεταξύ των Outlander, Eclipse Cross και ASX, όπως αποκάλυψε μια έγκυρη πηγή.

Advertisement
Advertisement

 

Η στρατηγική, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2020, θα καταστεί δυνατή στο πλαίσιο της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, στην οποία προσχώρησε το 2016 και που της παρέχει πρόσβαση σε κοινές πλατφόρμες μεταξύ των εμπορικών σημάτων. Αν και η πηγή δεν ήταν συγκεκριμένη στα μεγέθη των αυτοκινήτων, είπε ότι θα υπήρχε περίπου ένα διάκενο μήκους 200mm μεταξύ κάθε αυτοκινήτου, δίνοντας στη Mitsubishi μια γκάμα παρόμοια με την αντίστοιχη των X-Trail, Qashqai και Juke της Nissan. Ως εκ τούτου, το νέο Outlander θα μεγαλώσει ενώ το επόμενο ASX θα συρρικνωθεί συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

“Σήμερα δεν είμαστε σε ιδανική θέση, με τα SUV να είναι κοντά μας όχι όμως με ένα τακτοποιημένο τρόπο, στους επόμενους 18 μήνες θα αρχίσετε να βλέπετε τη στρατηγική που τα διαχωρίζει μεταξύ τους”, δήλωσε η επίσημη πηγή. “Τα καλά νέα είναι ότι τα SUV αποτελούν τον πυρήνα του DNA της Mitsubishi, από εκεί το κοινό προσέρχεται σε μας. Έχουμε ισχυρή φήμη στην αγορά – τόσο για τα plug-in υβριδικά όσο και για την ηλεκτροκίνηση – μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό». Το Outlander επόμενης γενιάς θα συνεχίσει να προσφέρεται ως plug-in υβριδικό, όπως επίσης και τα Eclipse Cross και ASX, το τελευταίο μάλιστα δύναται να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. «Θα προσφέρουμε τις κατάλληλες επιλογές ηλεκτροκίνησης για τα οχήματα μας αλλά θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε και πώς θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν ιδανικά οι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Το Mitsubishi Engelberg Tourer που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, μας δείχνει την εμφάνιση της επόμενης γενιάς Outlander αλλά και ενός νέου υβριδικού κινητήρα το οποίο στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων με μπαταρία 20 kWh και ηλεκτροκινητήρες μπροστά και πίσω, με ηλεκτρική αυτονομία 71 km πάντα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP.