Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα γκάφα του ΥΜΕ: Όρισε μικρό αριθμό εξεταστών οδήγησης!

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα γκάφα του ΥΜΕ: Όρισε μικρό αριθμό εξεταστών οδήγησης!

ΝΕΑ

Νέα γκάφα του ΥΜΕ: Όρισε μικρό αριθμό εξεταστών οδήγησης!

ΝΕΑ

Μετά το χαμό που έχει προκληθεί στις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε σε μια ακόμη λανθασμένη απόφαση.

Advertisement
Advertisement

Τον αριθμό των εξεταστών οδήγησης αποφάσισε να ορίσει με υπουργική απόφαση το υπουργείο Μεταφορών χωρίς ωστόσο να συνυπολογίσει την αποχή που πραγματοποιούν τους τέσσερις τελευταίους μήνες αλλά και τους 130.000 υποψήφιους οδηγούς που περιμένουν 7 μήνες για να εξεταστούν.

Ειδικότερα η υπουργική απόφαση που εξεδόθη για τον αριθμό των εξεταστών οδήγησης για τον καθορισμό του αριθμού έγινε με λανθασμένα στοιχεία, μιας και μάλλον το Υπουργείο δεν συνυπολόγισε ότι υπήρχε και η αποχή των εξεταστών τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2018.

Advertisement
Advertisement

Επίσης οι φθινοπωρινοί μήνες κατά τους οποίους καταγράφεται μεγάλη προσέλευση υποψήφιων οδηγών οι εξεταστές που έχει ορίσει το Υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν θα προλαβαίνουν να εξετάσουν τόσους πολλούς υποψηφίους.

Στους παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι φοιτητές που τελειώνοντας το σχολείο οι περισσότεροι δίνουν εξετάσεις οδήγησης.

Με λίγα λόγια ο αριθμός των εξεταστών που αποφασίστηκε είναι μικρός για κάποιες πόλεις (κυρίως τις μεγαλουπόλεις που έχουν και Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.) για να εξυπηρετήσουν τις αιτήσεις των πολιτών που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις.

Advertisement

Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 130.000 εγκλωβισμένοι υποψήφιοι που περιμένουν επτά οκτώ μήνες να εξεταστούν και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται για συμβεί.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αν ο Υπουργός δεν τροποποιήσει την προσφάτως δημοσιευμένη απόφασή του, αυξάνοντας τον αριθμό των εξεταστών, επίσης να ορίσει επιπλέον εξεταστές μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποσυμφορεθεί ο όγκος των 130.000 υποψηφίων οδηγών να δημιουργηθεί νέο μπάχαλο και όλες οι διαδικασίες θα καθυστερήσουν περαιτέρω.

Advertisement

 

Τι ορίζει το άρθρο

Στο δεύτερο άρθρο γίνεται ο καθορισμός του αριθμού εξεταστών υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.

Advertisement

Σύμφωνα με τον πίνακα που περιλαμβάνει τις περιφερειακές διευθύνσεις όλης της χώρας συνολικά απαιτούνται 207 εξεταστές.

Πρόκειται για τον απαιτούμενο αριθμό εξεταστών που προσεγγίζεται ως ο αμέσως μεγαλύτερος ακέραιος του ημερήσιου αριθμού εξεταστών, υπό την προϋπόθεση ότι διατίθενται και επιλέγονται εξεταστές που δύνανται να εξετάζουν όλες τις κατηγορίες αδειών οδήγησης.

Παράλληλα προβλέπεται και ο αριθμός εξεταστών σε διπλάσιο του απαιτούμενου αριθμού για το σύνολο των κατηγοριών αδειών οδήγησης, ανά Διεύθυνση ή Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας που ορίζονται σε 414 εξεταστές.

Στην Περιφέρεις Αττικής  προβλέπονται 66 εξεταστές ως απαιτούμενοι και 132 ως διπλάσιος αριθμός απαιτούμενων, στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης 11 εξεταστές (22 ο διπλάσιος αριθμός), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  36 εξεταστές, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 εξεταστές, στην Ηπείρου επίσης 6 εξεταστές, στην Θεσσαλίας 12, στην Ιονίων Νήσων 5 εξεταστές, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 11 εξεταστές, στην Στερεάς Ελλάδας επίσης 11 εξεταστές, στην Πελοποννήσου 10, στην Βορείου Αιγαίου 5, στην Νοτίου Αιγαίου 13 και Κρήτης 15 εξεταστές.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.