Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Ferrari SF90 Spider με 1.000 ίππους

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Ferrari SF90 Spider με 1.000 ίππους

ΝΕΑ

Νέα Ferrari SF90 Spider με 1.000 ίππους

ΝΕΑ

Καθώς η Ferrari προγραμματίζει το πρόγραμμα «Back on Track» για επανεκκίνηση της παραγωγής μετά το ξέσπασμα του coronavirus, οι νέες εικόνες αποκαλύπτουν την ξεσκέπαστη έκδοση της νέας SF90 Stradale hypercar να δοκιμάζεται στο Maranello.

Advertisement
Advertisement

Φορά εκτεταμένο καμουφλάζ, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα η μετακίνηση της καμπίνας προς τα εμπρός, οι προβολείς σχήματος C και οι κεντρικές τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης. Η μετεγκατάσταση της κεραίας από την οροφή στο πίσω τμήμα είναι σημάδι πως αυτή είναι η έκδοση Spider.

Όπως οι 812 GTS και F8 Spider που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, έτσι και η ανοιχτή SF90 αναμένεται να υιοθετήσει το ίδιο κινητήριο σύνολο με την αδελφά της. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ένας υβριδικός κινητήρας 1.000 ίππων που θα συνδυάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 με τρεις ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση (0-100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα). Οι αριθμοί κάνουν την SF90 Spider το ισχυρότερο κάμπριο παραγωγής – έναν τίτλο που είχαν μέχρι τώρα οι 812 GTS και LaFerrari Aperta. Όπως συμβαίνει με όλα τα spider, η SF90 Spider πιθανότατα θα επιβαρυνθεί ελαφρώς ελέω μηχανισμού οροφής στις επιδόσεις. Πάντως θα μπορεί να καλύψει έως και 26 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ισχύ σε ταχύτητες έως 135 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η ημερομηνία αποκάλυψης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους, δεδομένων των εκτεταμένων καθυστερήσεων που προκαλεί η συνεχιζόμενη πανδημία. Η ιταλική εταιρεία κυκλοφόρησε πέντε νέα μοντέλα το 2019 και σχεδιάζει να αποκαλύψει δύο ακόμη πριν εξέλθει το 2020. Ο επικεφαλής Enrico Galliera δήλωσε πρόσφατα: «Σχεδιάζουμε πάντα να κάνουμε κάτι περισσότερο και σκοπεύουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα νέα πράγματα. Θα κυκλοφορήσουμε δύο νέα μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους”. Απομένει να δούμε αν αυτές οι αποκαλύψεις θα προχωρήσουν όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Ferrari επιβεβαίωσε τα σχέδια για επανεκκίνηση της παραγωγής στις 3 Μαΐου.