Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση Jeep Grand Cherokee Limited X

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση Jeep Grand Cherokee Limited X

ΝΕΑ

Νέα έκδοση Jeep Grand Cherokee Limited X

ΝΕΑ

Με επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας στη νέα έκδοση Limited X και κάποιες άλλες αλλαγές, το Grand Cherokee της Jeep θα ανανεωθεί το επόμενο έτος, για να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού του αμείωτο.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Mε την επόμενη γενιά του μοντέλου να είναι προγραμματισμένη για παρουσίαση το 2022, η Jeep μέσα στον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσει το Grand Cherokee με τις αναβαθμίσεις ενός face lift που κυρίως θα έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Η οθόνη 8,4 ιντσών για την υποστήριξη του νέου infotainment συστήματος Uconnect, είναι μια σημαντική αναβάθμιση για το μοντέλου, που πλέον θα έχει συμβατότητα με τα λειτουργικά Android Auto και Apple CarPlay. Παράλληλα, συστήματα όπως αυτό που ελέγχει την «τυφλή» γωνία και ειδοποιεί τον οδηγό για την ύπαρξη εμποδίου, θα είναι μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας του μοντέλου που θα έχει και κάποιες προσθήκες νέων χρωμάτων στις επιλογές που θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές του.

Advertisement
Advertisement

Jeep Grand Cher boi 530

Η έκδοση Limited X (για την οποία η Jeep δε δημοσιεύει ακόμα ούτε φωτογραφίες) θα έχει και κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση, όπως είναι το φουσκωτό καπό του κινητήρα, νέα αυτοκόλλητα περιμετρικά του αμαξώματος και ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό τα ποιοτικά δέρματα θα καλύπτουν όλες τις επιφάνειες, ενώ από το εξελιγμένο ηχοσύστημα θα προκύπτει και το σύστημα «εξάλειψης θορύβου» με την παραγωγή ήχου συγκεκριμένης συχνότητας προκειμένου να γίνεται η καμπίνα των επιβατών ακόμα πιο ήσυχη. Η επιλογή του V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων θα σημαίνει απόδοση 295 ίππων, ενώ ο V8 των 5,7 λίτρων θα αποδίδει 365 ίππους. Η έκδοση SRT με τον αναβαθμισμένο V8 των 6,4 λίτρων, θα αποδίδει 481 ίππους, με την ισχύ αυτή να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις στο μοντέλο (0-100 σε 4,3” και τελική ταχύτητα 257 χλμ./ώρα). Για όσους όμως θα θέλουν το δυνατότερο και πιο sport (γιατί άραγε;) Grand Cherokee, η έκδοση Trackhawk θα καλύπτει τις απαιτήσεις τους με 707 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 6,2 λίτρων (από το Dodge Challenger SRT Hellcat). Στην έκδοση αυτή τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,5” και η τελική ταχύτητα είναι 289 χλμ./ώρα.

Jeep Grand Cher boi 640