Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα διάκριση για τον 1000άρη Ecoboost

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα διάκριση για τον 1000άρη Ecoboost

ΝΕΑ

Νέα διάκριση για τον 1000άρη Ecoboost

ΝΕΑ

Για όγδοη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο κινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford διακρίθηκε στα Διεθνή Βραβεία Κινητήρων που έλαβαν χώρα στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η εν λόγω μονάδα βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της κατηγορίας κάτω του 1.0 lt ενώ είναι η μοναδική που έχει κατακτήσει επί τρεις σερί χρονιές την γενική πρώτη θέση (2012-2014).

Ο αποδοτικός βενζινοκινητήρας της εταιρείας με το οβάλ σήμα αποτέλεσε επιλογή επιτροπής 87 δημοσιογράφων αυτοκινήτου, προερχόμενους από 35 χώρες. Τοποθετείται σε δέκα μοντέλα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους και έχει κερδίσει μερίδιο πωλήσεων που αφορά 1 στα 5 νέα οχήματα της Ford (και 2 στα 5 Fiesta).

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για αυτή τη διάκριση, ο αντιπρόεδρος προϊοντικής εξέλιξης της Ford Ευρώπης, Joe Bakaj, δήλωσε: «Ο 1.0 EcoBoost άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού για τους μικρούς βενζινοκινητήρας και είμαστε περήφανοι που παραμένει ο καλύτερος στην κατηγορία του παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό. Το πνεύμα καινοτομίας που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε αυτό τον κινητήρα είναι ζωντανό και θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε νέους κινητήρες».

Εν τω μεταξύ, η Ford συνεργάζεται με την ομάδα μηχανικών του Schaeffler Group πάνω στη δοκιμή ενός νέου βολάν διπλής μάζας που επιτρέπει την ενεργοποίηση των κυλίνδρων σε μεγαλύτερο εύρος στροφών και φορτίων του κινητήρα, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των θορύβων, κραδασμών και τριγμών. Δοκιμές στο δρόμο με ένα λειτουργικό πρωτότυπο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας στο Άαχεν (Γερμανία) έδειξαν περαιτέρω βελτιώσεις της απόδοσης μέχρι 6%.

«Ακόμα και ένας πολύ δυναμικός εκπρόσωπος της φιλοσοφίας downsizing όπως ο 1.0 EcoBoost, θα μπορούσε να πετύχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης αξιοποιώντας την απενεργοποίηση των κυλίνδρων. Κορυφαία προτεραιότητα στην εξέλιξη νέων κινητήρες εσωτερικής καύσης για χρήση σε αυτοκίνητο είναι η συνεχής μείωση της κατανάλωσης», είπε σχετικά ο υπεύθυνος κινητήρων της Ford Ευρώπης, Carsten Weber.

Advertisement

Ford-B-MAX-C640

Ο 1.0 EcoBoost προσφέρεται σε εκδόσεις 100 PS, 125 PS και 140 PS και παράγεται στις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Ford στην Κολωνία (Γερμανία) και στην Κραϊόβα (Ρουμανία), ενώ διατίθεται σε 72 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στο παρελθόν, έχει βραβευτεί με τα Paul Pietsch Award 2013 για τις τεχνολογικές καινοτομίες του στη Γερμανία, Royal Academy of Engineering Colin Campbell Mitchell Award, Dewar Trophy από το Royal Automobile Club στη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, Breakthrough Award του περιοδικού Popular Mechanics. Η Ford είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που κερδίζει μία διάκριση 10 Best Engines της Ward για τρικύλινδρο κινητήρα.

Advertisement