Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα BMW X5 M με 600 PS

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα BMW X5 M με 600 PS

ΝΕΑ

Νέα BMW X5 M με 600 PS

ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της X5 το περασμένο καλοκαίρι και τώρα έφτασε η ώρα η γερμανική εταιρεία να θέσει τις τελευταίες πινελιές στη νέα X5 M.

Advertisement
Advertisement

 

Πρόσφατα υποβλήθηκε σε δοκιμή – που αλλού – στο Nürburgring, έχοντας ρίξει το βαρύ καμουφλάζ γεγονός που μας δίνει μια καλύτερη ματιά στην επιθετική εμπρόσθια όψη της. Όπως μπορείτε να δείτε, το SUV διατηρεί τη μάσκα την οποία ήδη γνωρίσαμε στη X5, αλλά αναμφισβήτητα υιοθετεί έναν σπορ εμπρός προφυλακτήρα με πέντε διαφορετικές εισαγωγές αέρα.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες αλλαγές συμβαίνουν πίσω από την κολόνα Α, καθώς η X5 M διαθέτει αεροδυναμικά κάτοπτρα καθρεφτών και ελαφριές ζάντες αλουμινίου που υποστηρίζονται από ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με μπλε δαγκάνες. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ένα μοναδικό σπόιλερ και έναν τροποποιημένο πίσω προφυλακτήρα που φιλοξενεί ένα σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις. Το σπορ στυλ συνεχίζεται και στην καμπίνα καθώς οι προηγούμενες διαρροές φωτογραφιών έδειξαν πως το μοντέλο θα διαθέτει δερμάτινο τιμόνι M και επένδυση από ανθρακονήματα. Οι αγοραστές θα βρουν επίσης ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων, ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 12,3 ιντσών και κομψά μεταλλικά στοιχεία.

Η BMW X5 M αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον TwinPower Turbo V8 4,4 λίτρων που παράγει 600 PS και ροπή 750 Nm. Η έκδοση X5 M Competition ανεβαίνει στους 625 PS με την ίδια ροπή. Δεδομένου ότι η προηγούμενη X5 M απέδιδε 575 PS αναμένουμε η νέα να επιταχύνει από 0-100 km/h σε λιγότερο από τέσσερα sec. Αυτό θα καταστεί εφικτό με ένα συνδυασμό εξοικονόμησης βάρους και προστιθέμενης ιπποδύναμης. Η BMW X5 M αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος, αλλά δεν είναι απολύτως σαφές το πότε.