Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Αξεσουάρ BMW M Performance

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Αξεσουάρ BMW M Performance

ΝΕΑ

Νέα Αξεσουάρ BMW M Performance

ΝΕΑ

Η BMW επεκτείνει τη γκάμα αξεσουάρ M Performance εν όψει του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Έσσεν που διεξάγεται από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτά αφορούν στις X3, X4, M3, M4 Coupe και M4 Cabrio. Πέρα από τις αισθητικές αναβαθμίσεις εσωτερικού και εξωτερικού, η γκάμα περιλαμβάνει επίσης λειτουργικά αξεσουάρ που βελτιώνουν τις επιδόσεις των κλασικών μοντέλων της BMW, «εμπλουτίζοντας» παράλληλα και τον ήχο του κινητήρα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των αξεσουάρ BMW M Performance ξεπερνά τώρα τα 1.200 και ανάμεσά τους βρίσκει κανείς τα πάντα, από κιτ αποσμητικών καμπίνας μέχρι συστήματα εξαγωγής.

Τα νέα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε μοντέλο αξεσουάρ BMW M Performance που διατίθενται και για άλλες σειρές μοντέλων βαυαρικής μάρκας βασίζονται στην αγωνιστική εμπειρία πολλών δεκαετιών και είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή «προσαρμοσμένα με ακρίβεια στο χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα κάθε μοντέλου». Ας δούμε αναλυτικά κάποια από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Σπορ νέες πινελιές για το εξωτερικό των X3 και X4
Τα νέα αξεσουάρ BMW M Performance αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις σπορ ικανότητες των μοντέλων. Όπως η μαύρη εκδοχή της μάσκας, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και η πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα υψηλής ποιότητας (που προσφέρεται μόνο στην X4). Πρέπει να σημειωθεί πως όλα τα αξεσουάρ από ανθρακονήματα είναι χειροποίητα. Οι διακοσμητικές ρίγες M Performance σε Black/Silver διατίθενται κατόπιν παραγγελίας για τις X3 και X4 ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα των ζαντών.

Οι υψηλής ποιότητας σφυρήλατες ζάντες χαμηλό βάρος και συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση των μη αναρτώμενων μαζών και των δύο μοντέλων, αυξάνοντας την ευελιξία και την απόκριση του τιμονιού. Οι ζάντες αλουμινίου της σειράς BMW M Performance κυκλοφορούν σε διάσταση 21-ιντσών με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Για το κάθε μοντέλο έχει σχεδιαστεί διαφορετική έκδοση ζάντας δύο ακτίνων με τη γνωστή διχρωμία M Performance σε Orbit Grey και με γυαλιστερές προσόψεις ακτίνων.

Advertisement

Νέα αεροδυναμικά βοηθήματα για τις M3, M4 Coupe και M4 Cabrio
Εκτός από την ενίσχυση της σπορ εικόνας των συγκεκριμένων μοντέλων, βελτιώνουν και τη ροή αέρα στις υψηλές ταχύτητες. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία λίστα αξεσουάρ όπως πρόσθετα βοηθήματα από ανθρακονήματα για τα πλαϊνά τμήματα του προφυλακτήρα, εμπρός εξάρτημα από πολυουρεθάνη (PUR), πίσω διαχύτη από ανθρακονήματα και πίσω αεροτομή επίσης από ανθρακονήματα. PUR χρησιμοποιείται και στα εξαρτήματα της εμπρός ποδιάς και σε μία πίσω αεροτομή για τη BMW M3. Επιπλέον, πλαϊνά αυτοκόλλητα στα τρία χαρακτηριστικά χρώματα Μ με λογότυπο“M Performance” διατίθενται για τα Sedan, Coupe & Cabrio.

Ακόμα πιο σπορ εσωτερικό με νέα Αξεσουάρ M Performance
Τα νέα Αξεσουάρ BMW M Performance περιλαμβάνουν ποικίλες ελκυστικές και σπορ λεπτομέρειες για το εσωτερικό των X3 and X4. Τα μαρσπιέ με λυχνίες LED και ιδιαίτερη εμφάνιση ανοξείδωτου ατσαλιού με φωτιζόμενο λογότυπο BMW M Performance προσελκύουν την προσοχή ανοίγοντας τις εμπρός πόρτες. Λόγω ενσωματωμένης μπαταρίας είναι εξαιρετικά εύκολα στην τοποθέτηση καθώς δεν χρειάζονται καλώδια. Οι διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού BMW M Performance από ανθρακονήματα ή σε συνδυασμό Alcantara / ανθρακονήματος με λογότυπο M Performance διαφοροποιούν το εσωτερικό από αυτό των στάνταρ μοντέλων και – όπως ο επιλογέας ταχυτήτων από ανθρακονήματα του κιβωτίου Steptronic ή Steptronic sport με λογότυπο BMW M – προσθέτουν μία σπορ νότα αποκλειστικότητας στο cockpit. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο αξεσουάρ της νέας γκάμας για το εσωτερικό των BMW X3 και BMW X4 είναι το τιμόνι BMW M Performance από Alcantara με ελκυστικά ένθετα από ανθρακόνημα. Τα καλύμματα πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και το υποπόδιο του οδηγού BMW M Performance, συμπληρώνουν αισθητικά και λειτουργικά τη γκάμα αξεσουάρ εσωτερικού M Performance. Η νέα θήκη κλειδιού M Performance είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Τα πρακτικά πατάκια σφραγίζουν τη σπορ εμφάνιση του εσωτερικού. Και τα τέσσερα πατάκια φέρουν εντυπωσιακό λογότυπο «M Performance».

Advertisement

Τιμόνι M Performance με οθόνη Race Display για τις M3-M4
Το τιμόνι BMW M Performance με επένδυση Alcantara, ένθετα από ανθρακονήματα και οθόνη Race Display συνεπικουρεί στη βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Το βαμμένο στο χρώμα του ανθρακονήματος ένθετο τιμονιού φέρει λογότυπο «M Performance». Η επένδυση της στεφάνης με Alcantara έχει αντίθετη ραφή στις τρεις αποχρώσεις BMW M, ενώ υποδοχές για τους αντίχειρες περιλαμβάνουν δύο μπουτόν για την ενεργοποίηση των Efficient Dynamics mode, Sport mode και Race mode. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη οθόνη στο πάνω μέρος του τιμονιού όπου εμφανίζονται ενδείξεις προτροπής αλλαγής σχέσης και τιμές πλευρικής/διαμήκους επιτάχυνσης, μεταξύ άλλων. Το Sport mode παρέχει στον οδηγό πρόσβαση σε μία λειτουργία χρονομέτρου με ενδείξεις για την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Επίσης εμφανίζονται τιμές για πλευρική/διαμήκη επιτάχυνση. Στην πίστα, με το Race mode εμφανίζονται οι χρόνοι γύρου και αποθηκεύονται σε λεπτά, δευτερόλεπτα και εκατοστά του δευτερολέπτου. Επίσης αποθηκεύονται οι μέγιστες ταχύτητες και τιμές πλευρικής / διαμήκους επιτάχυνσης για τους τελευταίους 50 γύρους που έχουν ολοκληρωθεί.

Power Kits αυξάνουν τις επιδόσεις των X3-X4
Το Power Kit της σειράς BMW M Performance που δημιουργήθηκε για τη BMW X3 xDrive30d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,1–l/100 km, Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159–156 g/km)* και τη BMW X4 xDrive30d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5.6–5.2 l/100 km, Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 146–138 g/km)* δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντική αύξηση επιδόσεων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μία μονάδα ελέγχου ηλεκτρονικών κινητήρα, ειδικά χαρτογραφημένη για τον εξακύλινδρο εν σειρά diesel 3.0 l τεχνολογίας TwinPower Turbo. Οι σπορ επιδόσεις προάγονται σημαντικά χωρίς να επηρεάζονται η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων. Το BMW M Performance Power Kit αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 20 kW στα 210 kW και τη μέγιστη ροπή – ανάλογα με την επιλεγμένη σχέση – στα 600 Nm, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται αισθητά η επιτάχυνση. Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h είναι μέχρι 0,3 δευτ. ταχύτερη: η BMW X3 xDrive30d πετυχαίνει εντυπωσιακό χρόνο σχεδόν 5,6” (από 5,9”), ενώ η X4 xDrive30d επιταχύνει ακόμα πιο γρήγορα από στάση στα 100 km/h σε 5,5” (από 5,8). Η αύξηση ισχύος συμβαδίζει με τα πιο σπορ χαρακτηριστικά απόκρισης του γκαζιού, ήχου κινητήρα και εξάτμισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα δύο Power Kits προσφέρουν ίδιες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων με τα στάνταρ μοντέλα στον κύκλο οδήγησης της Ε.Ε. παρά την αυξημένη ισχύ.

Advertisement

Συστήματα σιλανσιέ M Performance για οπτική και ακουστική αναβάθμιση
Ένα σιλανσιέ BMW M Performance με πεταλούδα, της οποίας το πρόγραμμα λειτουργίας μπορεί να ρυθμιστεί ασύρματα μέσω Bluetooth, διατίθεται αποκλειστικά για τη X4 xDrive35i. Εκτός από το Sport mode – που ξεχωρίζει από τον εντυπωσιακό και γεμάτο συναίσθημα ήχο κινητήρα – οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέξουν Track mode που προορίζεται για χρήση αποκλειστικά στην αγωνιστική πίστα, με ακόμα πιο σκληροπυρηνικό ήχο και έμφαση στις επιδόσεις. Το σύστημα σιλανσιέ από ανοξείδωτο ατσάλι συνοδεύεται από χρωμιωμένα διακοσμητικά για τις τραπεζοειδείς απολήξεις εξαγωγής στο στυλ των οκτακύλινδρων BMW. Τα διακοσμητικά διπλών απολήξεων M Performance επίσης σε χρώμιο διατίθενται για τις X4 xDrive20d, X3 sDrive18d και X3 xDrive20d.

Συναρπαστικός ήχος κινητήρα για τις M3-M4
Το σύστημα σιλανσιέ της σειράς BMW M Performance που προορίζεται για τις M3 και M4 χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένη ροή καυσαερίων για τη δημιουργία ενός συναρπαστικού ήχου που τονίζει τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του straight-six κινητήρα biturbo με ιδιαίτερη αίσθηση. Το ελαφρύ σύστημα με πεταλούδα εξαγωγής αποτελείται από σύστημα εξαγωγής από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα σιλανσιέ αποκλειστικά από τιτάνιο με χαραγμένο το λογότυπο M Performance στο πίσω τμήμα. Ένα ιδιαίτερο στυλιστικό στοιχείο είναι τα κομψά διακοσμητικά απολήξεων από τιτάνιο ή ανθρακόνημα με λογότυπο Μ. Η χρήση τιτανίου διασφαλίζει ότι το σύστημα σιλανσιέ της σειράς BMW M Performance είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη θερμότητα, στη διάβρωση και ελαφρύ. Είναι περίπου οκτώ κιλά ελαφρύτερο από το στάνταρ εξάρτημα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από δύο ρυθμίσεις για τα χαρακτηριστικά ήχου του συστήματος σιλανσιέ BMW M Performance, ενώ και οι δύο συνδέονται με το προφίλ επιδόσεων του κινητήρα που ενεργοποιείται μέσω μπουτόν. Σε Standard mode, η καμπύλη του ήχου είναι πολύ πιο συναρπαστική συγκριτικά με ένα απλό μοντέλο, έχει συγκεκριμένη σπορ χροιά και είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Στα SPORT και SPORT+ modes η ανάπτυξη ισχύος συνοδεύεται από έναν εντυπωσιακά ισχυρό, συναρπαστικό ήχο που προσφέρει στον οδηγό μια απόλυτα σαφή πληροφόρηση για το φορτίο του κινητήρα.

Ακριβής καταγραφή δεδομένων με το Drive Analyser
Το Drive Analyser της σειράς BMW M Performance – που διατίθεται για όλα τα μοντέλα BMW από το model year 2011 – επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εξετάζουν το οδηγικό στυλ τους με υποδειγματική ακρίβεια. Είτε πρόκειται για χρόνους γύρου στις αγωνιστική πίστα ή απλά για τη μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β στο δρόμο, το νέο εργαλείο καταγράφει δεδομένα δυναμικής συμπεριφοράς με επαγγελματική συνέπεια. Το Drive Analyser αποτελείται από ένα On-Board Diagnostic (OBD) stick, το οποίο συνδέεται στη σχετική πρίζα το αυτοκινήτου, και λογισμικό με τη μορφή εφαρμογής για Android και iOS smartphones και tablets. Η σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου και OBD stick γίνεται μέσω Bluetooth. Εξάλλου, η βάση Click & Drive του αυτοκινήτου επιτρέπει την εύκολη έδραση του smartphone στο παρμπρίζ. Όλες οι μετρήσεις, όπως η ταχύτητα του αυτοκινήτου, η επιλεγμένη σχέση κιβωτίου, η χρήση γκαζιού και φρένου, άλλα δεδομένα του αυτοκινήτου ακόμα και η πλευρική επιτάχυνση αποθηκεύονται απευθείας στο smartphone/ tablet και προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή. Οι οδηγοί μπορούν να μελετούν τα αποτελέσματα απευθείας στο smartphone τους μετά από κάθε ταξίδι.