Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Audi A5 Coupe και Sportback

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα Audi A5 Coupe και Sportback

ΝΕΑ

Νέα Audi A5 Coupe και Sportback

ΝΕΑ

Επτά χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του, το Audi A5  αποκτά μια νέα δεύτερη γενιά, πιστή στις αρχές της πρώτης, με ποιότητα, κομψό σχεδιασμό, χώρους αλλά και έναν μικρό βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με 150 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η επιβλητική εμφάνιση του νέου A5  προσδιορίζεται από την εμφατική και πιο φαρδιά πλέον ενιαία τραπεζοειδή μάσκα, το καπό  με το έντονο ανάγλυφο που εκτείνεται και πάνω από τα φτερά που είναι ιδιαίτερα τονισμένα, προβάλλοντας το quattro DNA του, το κυματοειδές προφίλ του, τους μικρούς προβόλους και το μεγάλο μεταξόνιο.

Το τελευταίο συμβάλλει μαζί με την εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα άνετου και πολυτελούς εσωτερικού με μεγάλο πορτμπαγκάζ (από 480 έως 1.300 lt) και ηλεκτρική πέμπτη πόρτα, που όπως σε κάθε Audi χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των υλικών, την προσοχή στο φινίρισμα και τη λεπτομέρεια. Ταυτόχρονα η οριζόντια αρχιτεκτονική του ταμπλό ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας.

Advertisement
Advertisement

Audi-A5-tsiro-640

Στο κέντρο του αψεγάδιαστου αισθητικά ταμπλό η οθόνη – το μέγεθος της οποίας φτάνει μέχρι τις 8,3” και η ανάλυσή της τα 1,024 x 480 pixels – είναι το κέντρο ελέγχου των λειτουργιών, της διασύνδεσης και ενσωμάτωσης στο MMI smartphones που είναι συμβατό με τα λειτουργικά iOS και Android.

Πλήρως ψηφιακός, με οθόνη TFT 12,3 ιντσών και ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης, μπορεί να είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει το Head Up Display (HUD) ή το premium ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με πρωτοποριακό 3D ήχο.

Advertisement

Για το νέο Audi A5  είναι διαθέσιμη μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, που χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό τεχνολογιών προκειμένου να αυξήσουν την ασφάλεια, την άνεση και την οικονομία. Πρωτοποριακό είναι το σύστημα ημι-αυτόνομης κίνησης (ACC- adaptive cruise control Stop & Go), που σε συνθήκες κίνησης και με ταχύτητα έως και 65 χλμ./ ώρα ελέγχει πλήρως την επιτάχυνση, την επιβράδυνση αλλά και τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης του νέου Α5, όταν η διαμόρφωση του δρόμου είναι κατάλληλη.

Παράλληλα, υπάρχει και το σύστημα αξιοποίησης των δεδομένων του GPS για την περιοχή στην οποία κινείται το νέο Α5  μέσω συμβουλών για ακόμα πιο οικονομική οδήγηση. Διαθέσιμα είναι φυσικά και όλα τα καθιερωμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως αυτά της αλλαγής λωρίδας, του ελέγχου διατήρησης πορείας, της στάθμευσης, της αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας κ.λ.π., που εγγυώνται την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Advertisement

Νέα είναι η πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων, ενώ στάνταρ είναι το σύστημα επιλογής προγράμματος οδήγησης Audi Drive Select με συνολικά 5 επιλογές (comfort, auto, dynamic, efficiency και individual) κι έξτρα τα αμορτισέρ CDC με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση.

Audi-A5-tsiro-inter-640

Η εξελιγμένη και ιδιαίτερα σύγχρονη γκάμα των κινητήρων του νέου Audi A5 είναι κατά 17% πιο ισχυρή και κατά 22% πιο οικονομική σε σχέση με αυτή του προκατόχου του.

Advertisement

Το νέο Audi A5 Coupé και Sportback θα διατίθεται στην Ελληνική αγορά σε μια επιλογή από τέσσερις κινητήρες: Τριών κινητήρων βενζίνης και ενός πετρελαίου. Για πρώτη φορά διαθέσιμος στο Α5 θα είναι ο 1.4 TFSI turbo βενζινοκινητήρας με 150 ίππους (από 46.400 ευρώ) αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S tronic, ενώ οι βενζινοκινητήρες 2.0 TFSI , με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων S tronic στα 190hp αντικαθιστούν τον 1.8 TFSI του απερχόμενου μοντέλου.