Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ναι κύριε πρόεδρε, Bentley στην Ελλάδα!

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ναι κύριε πρόεδρε, Bentley στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Ναι κύριε πρόεδρε, Bentley στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Βρεθήκαμε στην πανελλήνια παρουσίαση των δυο νέων μοντέλων της βρετανικής μάρκας, Flying Spur και Continental GT.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μπορεί να ακούγεται λίγο ανεδαφικό αλλά υπάρχουν περίπου 70 Bentley στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία (σ.σ: στο Μαρούσι, δίπλα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο)  και φυσικά τεχνική υποστήριξη. Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε σε παρουσίαση στις εγκαταστάσεις της Bentley επί ελληνικού εδάφους.

Το 2013 στην κατηγορία των υπερπολυτελών αυτοκινήτων (σ.σ: πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ) στη χώρα μας είχαμε μόνο 21 πωλήσεις. Προ κρίσης οι πωλήσεις είχαν ξεπεράσει τα 600 αυτοκίνητα το χρόνο. Στη Bentley το τελευταίο διάστημα έχουν πουλήσει 8 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και έχουν 135 διελεύσεις από το συνεργείο τους.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική φίρμα παγκοσμίως πούλησε το 2013, 10.000 αυτοκίνητα και σα στόχο για το 2014 θέλει να φτάσει στις 12.000. Ποντάρουν πολλά στην ύπαρξη για πρώτη φορά σε Bentley ενός πιο μικρού κινητήρα (V8, 4lt) που καταναλώνει και 40% λιγότερο. Αυτός εξοπλίζει την σπορ, δίπορτη Continental GT. Πρόκειται για ένα πανέμορφο αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων το οποίο είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μέχρι το Λαύριο. Περισσότερα για τις εντυπώσεις μας απ’ αυτή τη διαφορετική εμπειρία στην έντυπη έκδοση του Πρώτου Θέματος.

Είχαμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να οδηγήσουμε Bentley επί Ελληνικού εδάφους, από το Μαρούσι έως το Λαύριο.

Η Bentley έφερε στην Ελλάδα και τη νέα Flying Spur, πρόκειται για ένα πανέμορφο 4πορτο αυτοκίνητο 3 όγκων με κινητήρα W12 το οποίο τοποθετείται κάτω από τη ναυαρχίδα της εταιρείας τη Muslanne. Όλα στο εσωτερικό των Bentley είναι χειροποίητα και οι λεπτομέρειες πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Τα στελέχη της Kosmocar που έχει την αντιπροσωπεία της Bentley στην Ελλάδα μας έδωσαν μια εικόνα για το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ιδιοκτήτη μιας Bentley.
Υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως η επίπλωση του σπιτιού σας με αντικείμενα από την Bentley ανάλογης αισθητικής με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ειδικά μενού σε συγκεκριμένα εστιατόρια μόνο για πελάτες Bentley, οδήγηση σε παγωμένες λίμνες, αλλά και συνεργασία με εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας την Breitling που έχει διαμορφώσει κάποιες μοναδικές προτάσεις για τον καρπό σας ή το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Από την παρουσίαση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Bentley

Advertisement

Όσον αφορά στις πωλήσεις για την Bentley στην Ελλάδα προφανώς πολλά εξαρτώνται από την επικείμενη κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Το 2016 θα παρουσιαστεί και SUV από την Bentley το οποίο όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της εταιρείας θα είναι το ισχυρότερο και πολυτελέστερο SUV στον κόσμο. Μάλιστα μάθαμε πως για να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο του γκρούπο VAG η παραγωγή του εν λόγω SUV, βαρύνοντα ρόλο διαδραμάτισε η δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης να επιδοτήσει την κατασκευή του στο εργοστάσιο της Μεγάλης Βρετανίας.

Αν θέλετε μπορείτε να θαυμάσετε τις Flying Spur και Continental GT στην έκθεση της Bentley στο Μαρούσι.

Τέλος η Bentley ετοίμασε την αγωνιστική έκδοση GT3 της Continental για αγώνες αντοχής. Το αυτοκίνητο προσφέρεται προς πώληση και σε ιδιώτες (σ.σ: δεν έχει πάρει έγκριση τύπου για να κυκλοφορεί στο δρόμο, μόνο στην πίστα) σε τιμή που αγγίζει τις 800 χιλιάδες ευρώ. Ήδη έχουν πουληθεί 15 εξ’ αυτών παγκοσμίως. Δείτε και διαβάστε περισσότερα σχετικά, πατώντας εδώ.

Η Flying Spur στις στήλες του Ολυμπίου Διός σε φωτογραφία του Γιώργου Καραγιωργάκη.

Advertisement