Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Lexus (vid)

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ναυαρχίδα της Lexus (vid)

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Lexus (vid)

ΝΕΑ

Η πέμπτη γενιά του επιβλητικού Lexus LS, έχει αυξηθεί σε μέγεθος ενώ πατά στην πλατφόρμα GA-L, δανεισμένη από το LC 500. Παρουσιάστηκε στο κατάλληλο περιβάλλον, στη NAIAS και την αμερικάνικη αγορά που λατρεύει τέτοιου είδους πολυτελή οχήματα με τεράστιες διαστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στα υπόλοιπα σπουδαία της νέας μεγάλης χλιδάτης λιμουζίνας, σημειώστε τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, το ευεργετικά χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και τα φαρδύτερα μετατρόχια. Εξαιτίας της χρήσης ελαφρύτερων υλικών στην κατασκευή, το απόβαρο μειώθηκε κατά 90 kg συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

Στις νέες τεχνολογίες του Lexus LS, ξεχωρίζουν το ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου του κινητήρα, το σύστημα ανίχνευσης πεζών, το οποίο τώρα συνδυάζεται μάλιστα και με ένα ενεργό σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement
Advertisement

Lexus-LS-NAIAS-2017-tsiro-640

Την «ψυχή» του νέου μεγάλου Lexus, αποτελεί ο νέος 3,5 λίτρων V6 biturbo βενζινοκινητήρας ο οποίος παράγει 415 ίππους και 60,5 kgm ροπής. Στο πλευρό του βρίσκεται ένα αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων. Σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,5 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Υπομονή έως τα τέλη του έτους, όταν το νέο Lexus LS φτάσει στις εκθέσεις.

Lexus-LS-NAIAS-2017-tsiro-inter-640

Advertisement