Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κινηματογραφική καριέρα της Mustang

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κινηματογραφική καριέρα της Mustang

ΝΕΑ

Η κινηματογραφική καριέρα της Mustang

ΝΕΑ

Σε προηγούμενο άρθρο σας λέγαμε και την κινηματογραφική παρουσία της Ford Mustang στη ταινία Need For Speed. Αυτή θα προστεθεί στη μακροσκελή λίστα που περιλαμβάνει σχεδόν 3.000 εμφανίσεις στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός αυτός προέκυψε από τη προσπάθεια καταγραφής των εμφανίσεων της, μέσω της δημιουργίας μίας βάσης δεδομένων. Υπεύθυνος για αυτή είναι ο Στέφαν Τοράρενσεν, ιδρυτής του κλαμπ Mustang της Ισλανδίας!

«Το ενδιαφέρον μου για τη Mustang ξεκίνησε το 1966, όταν ήμουν 14 ετών. Η θεία μου αγόρασε μία Poppy Red 1965 Mustang Fastback και ποτέ δεν το ξεπέρασα», ανέφερε ο ενθουσιώδης Ισλανδός που ξεκίνησε συλλέγοντας κασέτες VHS και DVD.

Το 2009, ξεκίνησε με μία λίστα 300 τίτλων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών για τη δημιουργία ενός website, το οποίο ονόμασε www.mustangImdb.com. Βρέθηκαν πολλοί με αντίστοιχο πάθος, συνολικά 100 άτομα απ’ όλο τον κόσμο έχουν συμβάλει στη δημιουργία της προαναφερθείσας λίστας.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang μπήκε δυναμικά στη βιομηχανία του κινηματογράφου, καθώς μόλις οκτώ μήνες μετά το ντεμπούτο της στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης 1964, ένα Wimbeldon White cabrio ήταν η επιλογή μιας πανέμορφης δολοφόνου που καταδίωκε τον Τζέιμς Μποντ στη ταινία “Χρυσοδάκτυλος”. Μερικά χρόνια μετά, ο θρυλικός πράκτορας οδηγούσε μία Mustang στους δρόμους του Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της ταινίας “Τα διαμάντια είναι παντοτινά”.

Όμως η πιο θρυλική της εμφάνιση, ήρθε το 1968 όταν ο Στιβ ΜακΚουίν  μεταμόρφωσε το «μικρό» μοντέλο της εταιρίας (pony car) σε κινηματογραφικό αστέρα, με την κατά γενική ομολογία καλύτερη καταδίωξη αυτοκινήτου που έχει κινηματογραφηθεί ποτέ: την απόλυτη κλιμάκωση της δράσης σε εννέα λεπτά στην ταινία “Bullitt”, την οποία και σας παραθέτουμε στο video! Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η ίδια σεκάνς αναβίωσε στη μικρή οθόνη με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς “Alcatraz”.

Η έλευση της νέας χιλιετίας, έφερε ένα ακόμα πρωταγωνιστικό ρόλο για τη Mustang, στο remake της ταινίας “Gone in Sixty Seconds”, όπου ο Νίκολας Κέιτζ οδηγούσε την “Eleanor”, μια μαύρης/ασημί Mustang του 1967. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία, έπιασε μάλιστα πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια!