Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μωσαϊκό αυτοκινήτων για Guiness

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μωσαϊκό αυτοκινήτων για Guiness

ΝΕΑ

Μωσαϊκό αυτοκινήτων για Guiness

ΝΕΑ

Πάνω από 1.300 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το ασυνήθιστο παγκόσμιο ρεκόρ από την Geely σε ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η κινέζικη Geely, η μητρική εταιρεία της Volvo και της Polestar, δημιούργησε ένα μωσαϊκό με το οποίο γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness.

Για να γιορτάσει την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, η Geely συγκέντρωσε περισσότερα από 1.300 αυτοκίνητα το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Cixi, Zhejiang της Κίνας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 1.339 αυτοκίνητα, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο «μωσαϊκό» του είδους –με αυτοκίνητα δηλαδή- στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Από αυτά, τα 750 σχημάτισαν ένα τεράστιο κεφάλι ταύρου, καθώς για τους Κινέζους το φετινό έτος είναι ζωδιακά το αυτό του ταύρου. Οι λέξεις «2021 κινεζικός ταύρος» δημιουργήθηκαν επίσης στο μωσαϊκό για να το καλωσορίσουν το νέο έτος. Περισσότεροι από 100 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Geely από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν στο μοναδικό αυτό εγχείρημα. Για να καταγραφεί επισήμως το ρεκόρ, οι κανονισμοί του Guinness World Record απαιτούσαν το μωσαϊκό να αποτελείται εξ ολοκλήρου από αυτοκίνητα με ίδιο στυλ αμαξώματος –σεντάν εν προκειμένω.

Επίσης, η απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε να υπερβαίνει τις 20 εκατοστά και το συνολικό εμβαδό του σχεδίου που θα δημιουργηθεί, να καλύπτει τουλάχιστον 3.000 τετραγωνικά μέτρα. Η Geely το ξεπέρασε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο και μεγάλη διαφορά, μια και η έκταση του μωσαϊκού μετρήθηκε στα 7.070,26 τετραγωνικά μέτρα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την καταγραφή του μωσαϊκού στο βιβλίο Guiness.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Burnout για ρεκόρ από 126 αυτοκίνητα
Το νέο Smart θα είναι ηλεκτρικό B-SUV
H Baidu στο “χορό” των ηλέκτρικών μαζί με τη Geely

Advertisement