ΝΕΑ

Μόνο online οι συναλλαγές στα Τελωνεία!

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μόνο online οι συναλλαγές στα Τελωνεία!

ΝΕΑ

Μόνο online οι συναλλαγές στα Τελωνεία!

ΝΕΑ

Μέτρα ενάντια στην διασπορά της επιδημίας έλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Advertisement
Advertisement

Με προσωπικό ασφαλείας και με κλειστές τις πόρτες θα λειτουργούν τα Τελωνεία όλης της χώρας από την Δευτέρα 16 Μαρτίου μετά από απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι υπάλληλοι των Τελωνείων όπως και στις Διευθύνσεις Μεταφορών θα εργάζονται με κυλιόμενο καθεστώς ώστε εντός των γραφείων να βρίσκονται ελάχιστοι υπάλληλοι και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα λειτουργούν με το 1/3 της δυναμικότητας του προσωπικού.

Επίσης θα αξιολογούνται πρώτα οι περιπτώσεις των επαγγελματιών του κλάδου και μετά οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η ΑΑΔΕ στα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού αποφάσισε ότι η εργασία στα καταστήματα των Τελωνείων θα πραγματοποιείται με κλειστές θύρες, με πλήρη αξιοποίηση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Μάλιστα τονίζεται ότι θα απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο των Τελωνείων σε κοινό και εκτελωνιστές.

Σε περιπτώσεις διενέργειας φυσικού ελέγχου, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται φυσική παρουσία συναλλασσομένου, τότε θα υπάρχει φυσικά παρουσία η οποία θα λαμβάνει χώρα εκτός τελωνειακού καταστήματος και αφού ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, πριν και μετά τη συναλλαγή.

Advertisement

Επίσης τόσο στο Διαδίκτυο όσο και σε εμφανή σημεία εκτός των Τελωνείων θα τοποθετηθούν τα τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία θα μπορούν να καλούν οι συναλλασσόμενοι σε περίπτωση που απαιτείται να πραγματοποιηθεί εργασία με φυσική παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου, καθώς και η σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση για την αποστολή τυχόν αιτημάτων, ερωτημάτων κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αποκλειστικό! Και οι Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων ενάντια στα γυρισμένα χιλιόμετρα

Επεκτείνεται το Μετρό – Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Η Nissan επενδύει στη Βρετανία για το νέο Qashqai

Advertisement