Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mοναδική McLaren 675LT με έμπνευση από τους αγώνες αντοχής

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mοναδική McLaren 675LT με έμπνευση από τους αγώνες αντοχής

ΝΕΑ

Mοναδική McLaren 675LT με έμπνευση από τους αγώνες αντοχής

ΝΕΑ

Φόρο τιμής στην θρυλική πλέον McLaren F1 GTR ‘Longtail’ αποτίει η τελευταία δημιουργία του τμήματος της McLaren Special Operations της βρετανικής εταιρίας. Βάση για αυτό το project αποτέλεσε μία 675LT και για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν περισσότερες από 1.000 ώρες. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο άκρως εντυπωσιακός χρωματικός συνδυασμός της McLaren που βλέπετε μας έρχεται απευθείας από τους αγώνες αντοχής και συγκεκριμένα από την F1 GTR ‘Longtail’ της αγωνιστικής ομάδας Gulf-Davidoff GTC και αν μη τι άλλο αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τις γραμμές του βρετανικού υπεραυτοκινήτου. Το ίδιο κάνουν και οι πολυάκτινοι πορτοκαλί τροχοί των 20 ιντσών, με το εσωτερικό να έχει έρθει επίσης στις προτιμήσεις του ανθρώπου που έκανε την συγκεκριμένη παραγγελία.

MSO-Gulf-Racing-McLaren-675LT-640-2

Ο εξωτερικός χρωματικός συνδυασμός έγινε με την σύμφωνη γνώμη της Gulf Oil International Ltd στην οποία άνηκε και η αγωνιστική ομάδα με το όλο project, που χρειάστηκε περισσότερες από 1.000 ώρες για να ολοκληρωθεί, να έχει για αυτό το λόγο μια ακόμη πιο εξωτική αύρα. Περίπου 800 από αυτές τις ώρες ξοδεύτηκαν στην βαφή της 675LT!

Advertisement
Advertisement

MSO-Gulf-Racing-McLaren-675LT-640-3

Τα…αρχικά του ιδιοκτήτη αυτής της σπέσιαλ McLaren έχουν βρει τη θέση τους επάνω στο βρετανικό υπερ-αυτοκίνητο με πολλά ακόμη περιφερειακά να προέρχονται από το MSO τμήμα της εταιρίας, όπως ο προφυλακτήρας μπροστά, η εισαγωγή αέρα στην οροφή αλλά και το αερόφρενο που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

MSO-Gulf-Racing-McLaren-675LT-640

Advertisement

Στο εσωτερικό, τα αγωνιστικών προδιαγραφών καθίσματα έχουν επενδυθεί με μαύρο alcantara και φυσικάφέρουν και αυτά τα αρχικά του ιδιοκτήτη, στα προσκέφαλα. Οι πορτοκαλί ζώνες ασφαλείας προέρχονται επίσης από τα “αξεσουάρ” του ειδικού τμήματος των Βρετανών.

MSO-Gulf-Racing-McLaren-675LT-640-4

Advertisement

Αλλαγές δεν υπήρξαν στον V8 με τα δύο τούρμπο ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 675 ίππους και περισσότερα από 7ο κιλά ροπής, αρκετά για μια τελική της τάξης των 330 χλμ./ώρα.

MSO-Gulf-Racing-McLaren-675LT-640-5

Η αυθεντική McLaren F1 GTR ‘Longtail’ που λεγόταν έτσι λόγω της επιμυκημένης ουράς της, δημιουργήθηκε για την αγωνιστική σεζόν του 1997 και σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, πέρα από διαφορές στην αεροδυναμική, ήταν και 135 κιλά ελαφρύτερη, ενώ έφερε σειριακό κιβώτιο και πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Στόχος των ομάδων που την παρήγγειλαν η συμμετοχή στο πρωτάθλημα αντοχής FIA GT.

Advertisement

Το αυτοκίνητο που αποτέλεσε την έμπευση για την συγκερκιμένη MSO 675LT “Gulf” έφερε το νούμερο 41 και με πιλότους τους Pierre-Henri Raphanel, Jean-Marc Gounon και Anders Olofsson πήρε το 1997 τη νίκη στο θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans, στην κατηγορία του, ενώ κατάφερε να βγει και δεύτερο στην γενική. Καθόλου άσχημη πηγή έμπνευσης θα συμπληρώσουμε εμείς.