Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Nissan X-Trail e-POWER

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Nissan X-Trail e-POWER

Mobility

Mobility 2022: Nissan X-Trail e-POWER

Mobility

Το νέο Nissan X-Trail -σε Πανελλήνια πρώτη παρουσία στη Mobility 2022- συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων γενιών του δημοφιλούς SUV της Nissan μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με το νέο X-Trail και την προηγμένη τεχνολογία e-POWER.

Το ξεχωριστό περιπετειώδες στυλ και η αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέει ο σχεδιασμός του νέου X-Trail παντρεύονται με την premium ατμόσφαιρα του εσωτερικού, που όπως πάντα εστιάζει στην πρακτικότητα. Η βέλτιστη χωροταξική εκμετάλλευση της πλατφόρμας CMF-C στην οποία βασίζεται το X-Trail προσφέρει τη δυνατότητα για 5θέσια αλλά και 7θέσια διάταξη. Το X-Trail είναι το δεύτερο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan που θα εξοπλιστεί με το πρωτοποριακό σύστημα e-POWER το οποίο προσφέρει την αίσθηση οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς όμως την ανάγκη φόρτισης και το άγχος της αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα e-POWER αποτελείται από μπαταρία υψηλής απόδοσης και σύστημα μετάδοσης που είναι ενσωματωμένα με βενζινοκινητήρα 1.5 lt, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και έναν εμπρός ηλεκτροκινητήρα 204 PS. Η καινοτομία της τεχνολογίας του e-POWER αφορά το γεγονός πως η ισχύς περνά στους τροχούς αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας έτσι την αμεσότητα και την άνεση της ηλεκτροκίνησης. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι μπορεί να λειτουργεί συνεχώς στο ιδανικό εύρος στροφών για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου.

Το νέο X-Trail μπορεί να εξοπλιστεί και με την προηγμένη τετρακίνηση e-4ORCE που έχει εξελιχθεί για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα μεταφέρει ισχύ στους αντίστοιχους τροχούς ενώ η συνολική απόδοση ανεβαίνει στους 213 PS με αποτέλεσμα τη βελτίωση της πρόσφυσης αλλά και των επιδόσεων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Σύστημα Μετάδοσης: Υβριδικό
Απόδοση: 204PS/330Nm (e-4ORSE:213PS/330+195Nm)
Κατανάλωση: Από 5,8 lt/100 km
CO2: Από 131 g/km
0-100 km/h: 8,0” (e-4ORSE: 7,0’’)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nέο Nissan X-Trail: Με νέο προηγμένο σύνολο (+video)
Το ολοκαίνουργιο Nissan X-Trail παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία
Όλα τα 7θέσια SUV της ελληνικής αγοράς (+τιμές)