Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mitsubishi MI-Tech Concept στο Τόκιο

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mitsubishi MI-Tech Concept στο Τόκιο

ΝΕΑ

Mitsubishi MI-Tech Concept στο Τόκιο

ΝΕΑ

Η Mitsubishi κυκλοφόρησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση αυτοκινήτου Tokyo Motor Show (24 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2019), η οποία θα περιλαμβάνει και τις παγκόσμιες πρεμιέρες δύο σημαντικών αυτοκινήτων της, ένα από αυτά είναι το MI-Tech Concept.

Advertisement
Advertisement

 

Έχουμε ήδη δει μια ενδιαφέρουσα εικόνα teaser του MI-Tech Concept του μικρού ηλεκτροκίνητου SUV, τώρα, ήρθε η ώρα για περισσότερες αποκαλύψεις. Η φωτογραφία δείχνει το όχημα από το πλάι, αποκαλύπτοντας τη σιλουέτα ενός ψηλού εντυπωσιακού διθέσιου αυτοκινήτου. Η εμφανής έλλειψη θυρών τραβά τα βλέμματα, ενώ, το ιδιότυπο καπό και τα προτεταμένα τόξα των τροχών είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Οι προβολείς και τα φώτα LED φαίνεται να ακολουθούν την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Mitsubishi, ενώ, παράλληλα, ο πίνακας οργάνων υιοθετεί μια μινιμαλιστική εμφάνιση με μια “πλωτή” κεντρική κονσόλα.

Χαρακτηρισμένο ως “ηλεκτρικό SUV που προσφέρει απαράμιλλη απόλαυση οδήγησης και εμπιστοσύνη σε όλα τα εδάφη, μια απόλαυση που προκύπτει μάλιστα από το φως και τον άνεμο”, το MI-Tech Concept συσκευάζει ένα νέο μικρότερο και ελαφρύτερο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, καθώς και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως επίσης και συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Είναι ενδιαφέρον πως το σύστημα PHEV διαθέτει μια γεννήτρια αεριοστροβίλων αντί για έναν παραδοσιακό βενζινοκινητήρα, γεγονός που εξηγεί πιθανώς την ύπαρξη τεσσάρων στρογγυλών ανεμιστήρων πίσω από τον “θάλαμο διακυβέρνησης”. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιτρέπει τη χρήση ηλεκτροκίνητου τρόπου οδήγησης και σειράς υβριδικών λειτουργιών και “προσφέρει ομαλά και ισχυρά χαρακτηριστικά απόδοσης που είναι εγγενή στα ηλεκτροκίνητα οχήματα”.

Advertisement
Advertisement

Το τετρακίνητο σύστημα 4WD ονομάζεται επίσημα “Quad Motor με διπλό κινητήρα AYC” (Active Yaw Control) και διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα, επιτρέποντας ευελιξία εντός και εκτός δρόμου. Τέλος, το MI-Tech Concept είναι γεμάτο τεχνολογία, υιοθετώντας διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) που σχεδιάζει τις πληροφορίες που συγκεντρώνει η προηγμένη τεχνολογία οπτικής ανίχνευσης πάνω στο παρμπρίζ AR. Για λόγους ασφαλείας, διαθέτει σύστημα υποβοήθησης οδηγού MI-Pilot που προειδοποιεί σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης και υποστηρίζει τη λειτουργία του τιμονιού και των φρένων από τον οδηγό. Επιπλέον, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τις συγκρούσεις ή να μετριάσει τις ζημιές από αυτές.

Εκτός από τη φιλοσοφία MI-Tech, το περίπτερο της Mitsubishi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο θα περιλαμβάνει μια άλλη παγκόσμια πρεμιέρα: το Super-K-Wagon Concept. Προβλέποντας ένα αυτοκίνητο kei επόμενης γενιάς, η μελέτη χαρακτηρίζεται από τον SUV σχεδιασμό, ένα ευρύχωρο εσωτερικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας υποστήριξης οδηγού MI-Pilot. Άλλα εκθέματα που θα παρουσιαστούν στο Τόκιο περιλαμβάνουν το Mitsubishi Engelberg Tourer (πρεμιέρα για την Ιαπωνία), το Delica D: 5 minivan, το eK Cross kei και το V2H της Dendo Drive House (DDH).

Advertisement