Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα πλάνα της Apple;

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα πλάνα της Apple;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα πλάνα της Apple;

ΝΕΑ

Η Apple μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά εξακολουθεί να θέλει να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία στην αυτόνομη οδήγηση. Θέλει να επικεντρωθεί στην δημιουργία τεχνολογίας όσον αφορά το αυτόνομο όχημα που δεν απαιτεί οδηγό έναν άνθρωπο. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες μέρες, άτομο μέσα από την ομάδα αυτής όλης της ιδέας (το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε), επιβεβαίωσε ότι η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας ετοιμάζει το δικό της αυτόνομο όχημα. Επίσης, οι New York Times ανέφεραν ότι η Apple «ξανασκέφτεται και επανεξετάζει» τη στρατηγική της στα αυτοκίνητα. Η νέα κατεύθυνση της Apple προφανώς δεν αποκλείει την πιθανότητα ότι θα μπορούσε κάποια μέρα να δημιουργήσει και το δικό της αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα ανοίγει την πόρτα σε συνεργασία με εταιρείες αυτοκινήτων.

Η Apple δεν έχει κάνει κανένα επίσημο σχόλιο και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες. Από την άλλη πλευρά, ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla, είπε ότι η Apple έχει προσλάβει εκατοντάδες μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τη Tesla, για να εργαστούν σε ένα έργο που σχετίζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Apple-c640

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, τόσο οι New York Times όσο και τα Bloomberg News ανέφεραν ότι η αρχική προσπάθεια της Apple να σχεδιάσει το δικό της αυτοκίνητο έχουν καθυστερήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων και προβλημάτων διαχείρισης των εργασιών. Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου υποστηρίζουν ότι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου είναι μια απίστευτα σύνθετη πρόκληση για κάθε εταιρεία, ακόμη και με τη δυναμική στον κλάδο της μηχανικής της Apple. Επιπλέον, η κατασκευή ενός αυτοκινήτου φέρνει στην επιφάνεια περισσότερα ρυθμιστικά και νομικά ζητήματα από την κατασκευή ενός iPhone ή ενός υπολογιστή.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας εισχωρεί όλο και περισσότερο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου η Apple, η Google και άλλες επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη ενός λογισμικού που θα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση – τουλάχιστον – συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσα στα σημερινά οχήματα.