Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μισό εκατομμύριο παραγγελίες για το Opel Astra

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μισό εκατομμύριο παραγγελίες για το Opel Astra

ΝΕΑ

Μισό εκατομμύριο παραγγελίες για το Opel Astra

ΝΕΑ

Έναν αριθμό ορόσημο έφτασαν οι παραγγελίες του Opel Astra. Δύο χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το βραβευμένο ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016», ξεπέρασε τις 500 χιλιάδες παραγγελίες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Είμαστε χαρούμενοι που η τελευταία μας γενιά Astra έχει ήδη καταφέρει να πείσει πάνω από μισό εκατομμύριο πελάτες. Η υψηλή ζήτηση για κορυφαίες καινοτομίες και προηγμένο εξοπλισμό μαζί με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης επιβεβαιώνουν την απόφασή μας να φέρουμε πρωτοποριακές τεχνολογίες στη συμπαγή κατηγορία, κάνοντάς τις προσιτές σε ένα ευρύ κοινό. Έτσι υλοποιούμε στην πράξη το δόγμα ‘το μέλλον ανήκει σε όλους’», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος  Πωλήσεων & Aftersales της Opel, Peter Küspert.

Όμως, το Νο2 σε πωλήσεις μοντέλο στη Γερμανία επιλέγεται με ποια χαρακτηριστικά; Όμως μας ενημερώνει η Opel, σχεδόν το 60% όλων των πελατών επέλεξαν την εμπρός κάμερα Opel Eye, που σε συνδυασμό με πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης, κάνει την οδήγηση του Astra πιο ασφαλή. Μεταξύ των συστημάτων υποστήριξης είναι τα εξής:
Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)
Ένδειξη Απόστασης από το Προπορευόμενο Όχημα (Following Distance Indication)
Σύστημα Αναγνώρισης  Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking).

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο, βοηθά ενεργά στην αποφυγή ή στον περιορισμό των επιπτώσεων οπίσθιων συγκρούσεων. Εάν η απόσταση μεταξύ των οχημάτων μειωθεί πέρα από το περιθώριο ασφαλείας, ο οδηγός προειδοποιείται με ένα δυνατό ηχητικό σήμα, μία οπτική προειδοποίηση στον ταμπλό και την προβολή μιας ένδειξης LED στο παρμπρίζ. Επιπλέον, το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης ενεργοποιείται σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας εκδίδει μία ηχητική και μία οπτική προειδοποίηση, εάν το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από τη λωρίδα του χωρίς πρόθεση του οδηγού, ενώ η λειτουργία Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας αναλαμβάνει δράση σε ακούσια αλλαγή κατεύθυνσης. Η Ένδειξη Απόστασης από το Προπορευόμενο Όχημα υπολογίζει συνεχώς την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα εμφανίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Το εικονίδιο ενός πράσινου αυτοκινήτου συμβολίζει το προπορευόμενο όχημα. Εάν η απόσταση είναι ανεπαρκής, η λειτουργία Headway Alert ενεργοποιείται αυτόματα και το σύμβολο γίνεται πορτοκαλί.

Opel-Astra-2015-e640

Advertisement

Περίπου ο ένας στους τρεις αγοραστές του Astra επιλέγει πίσω φώτα LED για καλύτερη ορατότητα στο σκοτάδι. Ωστόσο, οι πελάτες του Opel Astra δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ασφάλεια. Επιθυμούν παράλληλα άνεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση/ψυχαγωγία. Το δεύτερο σε δημοτικότητα στοιχείο εξοπλισμού μετά το πακέτο της εμπρός κάμερας είναι το Navi 900 IntelliLink. Περίπου το 55% από όλα τα μοντέλα Astra που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν το υπερσύγχρονο σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και ενσωματωμένη πλοήγηση. Οι χάρτες καλύπτουν όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, το προαιρετικό σύστημα, ανάλογα με τη συσκευή είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

06_A295914 - Navi900 IntelliLink with Apple CarPlay phone integration640

Advertisement