Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MINI Traveller: Το νέο μικρότερο Crossover

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MINI Traveller: Το νέο μικρότερο Crossover

ΝΕΑ

MINI Traveller: Το νέο μικρότερο Crossover

ΝΕΑ

Η MINI αναβιώνει το όνομα Traveller (από τα Morris Minor και τα Austin Mini) και δημιουργεί ένα μικρότερο σε διαστάσεις Crossover στα πρότυπα του Countryman.

Advertisement
Advertisement

 

Η τέταρτη γενιά των μοντέλων της MINI θα έχουν compact διαστάσεις, θα κυκλοφορήσει το 2022 ή το 2023 και θα περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο crossover. Η γκάμα δεν θα αλλάξει με μοντέλα τριών, πέντε θυρών και Cabriolet, καθώς και τα μεγαλύτερα Clubman και Countryman με κινητήρες βενζίνης, υβριδικά μοντέλα αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά. Στο εσωτερικό θα δοθεί μεγάλη σημασία στην εκμετάλλευση χώρου και την ψηφιακή τεχνολογία. Ωστόσο, η στρογγυλή κεντρική κονσόλα θα παραμείνει ως ένα κλασσικό κομμάτι του σχεδιασμού.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με την γκάμα ο επικεφαλής της εταρίας Bernd Körber δήλωσε ότι θα προστεθούν μοντέλα αλλά θα μειωθούν οι διαστάσεις. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη για περισσότερα SUV, αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα MINI στο μέγεθος μιας BMW X3 ή X5. Έτσι σχεδιάζουμε ένα συμπαγές SUV».

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστούν τα μοντέλα Clubman, Countryman και Traveler θα είναι η «FAAR» (με την κίνηση εμπρός) όπως την χρησιμοποιεί η BMW στην νέα Σειρά 1. Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα τρίθυρα, πεντάθυρα και Cabriolet μοντέλα θα κατασκευαστούν και αυτά πάνω στην βάση «FAAR» ή σε μια νέα μικρότερη, την οποία εξελίσσει η Κινεζική εταιρεία Great Wall.

Advertisement

Τα επόμενα μοντέλα της MINI θα προσφέρονται με επιλογή βενζινοκινητήρων και ηλεκτρικών κινητήρων, ενώ τα υβριδικά συστήματα (plug-in) θα είναι διαθέσιμα σε ολόκληρη την γκάμα. Τα diesel θα πολύ πιθανόν να καταργηθούν ως μέρος της αλλαγής προς την ηλεκτροκίνηση. Αμιγώς ηλεκτρικό θα είναι μόνο το τρίθυρο (προς το παρόν).

Advertisement