Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μικρή αύξηση ισχύος για το Subaru WRX STI

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μικρή αύξηση ισχύος για το Subaru WRX STI

ΝΕΑ

Μικρή αύξηση ισχύος για το Subaru WRX STI

ΝΕΑ

Η Subaru παρουσίασε τελευταία το πώς θα είναι η νέα γενιά της κορυφαίας έκδοσης WRX STI, η οποία θα διαθέτει αρκετούς σχεδιαστικούς δεσμούς με το πρωτότυπο Viziv Performance Concept, βασιζόμενο στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform). Φυσικά η ιαπωνική φίρμα δεν ξεχνά το ήδη υπάρχον μοντέλο, το οποίο διανύει τις τελευταίες ένδοξες ημέρες του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα, το ανανεωμένο WRX STI θα διαθέτει έναν εξελιγμένο σε λεπτομέρειες υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος θα έχει ένα επαναρυθμισμένο ECU, αποδίδοντας αυξημένη κατά 5 ίππους ισχύ, φτάνοντας αισίως τους 310. Στέλεχος της Subaru Αμερικής, δήλωσε ότι είναι νωρίς ακόμα για να επιβεβαιωθεί η παραπάνω αύξηση της ισχύος, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο.  Σε ότι αφορά την αισθητική και τις σχεδιαστικές αλλαγές, δεν υπάρχει κάποια περεταίρω πληροφορία, ενώ θυμίζουμε ότι το  υπάρχον WRX STI διαθέτει νέα μάσκα, φωτιστικά σώματα LED, νέες ζάντες 19 ιντσών, μεγαλύτερη κάτω γρίλια και νέες υποδοχές για ράγες οροφής.

18MY_STI-Rear-Road-chariatis-530

Κατά τα άλλα, η ιαπωνική εταιρεία εξοπλίζει το ανανεωμένο WRX STI με αναβαθμισμένα υλικά στο εσωτερικό, βελτιωμένο NVH (Noive Vibration Harshness) χάρη σε στοχευμένες αλλαγές που έγιναν στα παράθυρα, τις πόρτες και το παρμπρίζ, μεγαλύτερη οθόνη 7,0 ιντσών και αναβαθμισμένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Επίσης, το STI διαθέτει δυνατότητα ελέγχου του κεντρικού διαφορικού του συστήματος τετρακίνησης DCCD AWD, καθώς σημαντικά αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης που αποτελείται από 6πίστονες μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo.

Advertisement

18MY_STI-Dirt-chariatis-640