Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια “θεότρελη” BMW X2!

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια “θεότρελη” BMW X2!

ΝΕΑ

Μια “θεότρελη” BMW X2!

ΝΕΑ

Η BMW σκέφτεται τη X2 σαν ένα είδος lifestyle SUV, αλλά μόλις κοπεί μια ίντσα από το ύψος της ανάρτησης καταλήγετε σε ένα δυναμικό hatch μεγέθους Golf. Δεν είναι κανείς αρκετά τρελός για να το κάνει αυτό; Σκεφτείτε το πάλι προτού απαντήσετε, καθώς μια γερμανική εταιρεία με την επωνυμία Maxklusiv Carworks το έκανε αποκαλύπτοντας ένα θεάρεστο έργο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτή η X2 τραβούσε την προσοχή μας, όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης απόχρωσης αλλά κυρίως λόγω των τροχών της mbDESIGN. Έχουν μερικά από τα καλύτερα κράματα σε ρετρό στυλ για τα αυτοκίνητα του VW Group στην Ευρώπη, ειδικά η LV1 … ταιριάζει τέλεια με τα πάντα. Ο σχεδιασμός που έχουμε να κάνουμε εδώ καλείται KX1 και έχει μέγεθος 8,5×20 ιντσών για τους τροχούς της BMW X2. Ίσως παρατηρήσατε επίσης το κράμα ETX 9×21 ιντσών που αποκαλείται”black smoke” και συνδυάζεται αρμονικά με την εξωτερική βαφή του αυτοκινήτου.

Τα ελαστικά 235/30Z R21 πηγαίνουν γάντι στο αμάξωμα χάρη στην ανάρτηση G-Ride, η οποία έπρεπε να επανασχεδιαστεί πλήρως για να χωρέσει στη X2. Κάτι μας έμοιαζε λίγο οικείο στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέχρι να θυμηθούμε το πρωτότυπο της GLS-Class που είχε εξωτικά κράματα στις αρχές του έτους. Ποιος αντιγράφει ποιον εδώ; Το σκούρο χρώμα συνδυάζεται με μαύρη οροφή, μαύρους νεφρούς στη μάσκα και την κάτω γρίλια, καθώς και μικρά λογότυπα X2 μεταξύ των φώτων. Οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα της Maxklusiv δείχνουν ότι κάτι έχει συμβεί στον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

BMW-X2-mbdesign-tsiro-530

Δεν έχουμε κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε ποιο είδος κινητήρα βρίσκεται κάτω από το καπό, αλλά το πακέτο M Sport X συνδυάζεται συχνά με τον xDrive20d. Αυτό σημαίνει μόλις 190 ίππους από ένα σύνολο diesel 2 λίτρων, σε σύγκριση με την ιπποδύναμη των 230 ίππων που υιοθετεί το αμερικανικό μοντέλο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η X2 βρίσκεται σε γερμανική έκθεση της BMW, η λογική αναφέρει πως εάν το επιθυμήσει ο πελάτης όλα γίνονται. Γυρίζουμε όμως πάλι στην αρχή, υπάρχει λογική;