Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Mercedes-Benz του 1989 που κοστίζει περισσότερο από την AMG GT-R

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Mercedes-Benz του 1989 που κοστίζει περισσότερο από την AMG GT-R

ΝΕΑ

Μια Mercedes-Benz του 1989 που κοστίζει περισσότερο από την AMG GT-R

ΝΕΑ

Προς πώληση βρίσκεται μια σπάνια Mercedes-Benz 560 SEC AMG Widebody του 1989 αλλά σε τιμή που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και αυτή της εξωτικής Mercedes-AMG GT-R.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes 560 SEC AMG 6.0 Widebody είναι ένα δείγμα της εποχής που ακόμα η AMG δεν ήταν κομμάτι της Mercedes αλλά ένας στενός εξωτερικός συνεργάτης βελτιώσεων. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελούσε ένα από τα κορυφαία δείγματα πολυτέλειας και τεχνολογίας ενώ κατασκευάστηκαν μόνο 50 αντίτυπα. Ένα από αυτά πωλείται σήμερα από την εταιρία Auto Leitner στην τιμή των 242.000 δολαρίων, πολύ παραπάνω δηλαδή από μια καινούργια AMG GT-R που στις ΗΠΑ κοστίζει 163.000 δολάρια.

Ποιά είναι όμως τα πιο σημαντικά ταλέντα της 560 SEC AMG 6.0 Widebody; Βασικό στοιχείο της είναι ο ατμοσφαιρικός V8 των 6.0 λίτρων των 380 ίππων οι οποίοι μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Αντιλαμβάνεστε πως το 1989 οι συγκεκριμένες τιμές απόδοσης έβαζαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο χώρο των supercar και ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τις επιδόσεις όπως το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6’’ αλλά και η τελική ταχύτητα των 280 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον η AMG εφοδίαζε το αυτοκίνητο με ένα bodykit με εαροδυναμικά βοηθήματα αλλά κυρίως με επιβλητικά, φαρδύτερα φτερά τα οποία ήταν αναγκαία λόγω και της αύξησης των μετατροχίων από τις ζάντες 17 ιντσών. Επίσης η αναβάθμιση περιελάμβανε μεγαλύτερα φρένα της AMG καθώς και αμορτισέρ και ελατήρια με πιο σφικτές ρυθμίσεις από αυτές του εργοστασιακού μοντέλου. Τέλος αντίστοιχου ύφους ήταν οι επεμβάσεις στο εσωτερικό όπου τοποθετούνταν ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα της Recaro, τιμόνι της AMG και ειδικός διάκοσμος με λεπτομέρειες από ξύλο και χρώμιο.