Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Jaguar F-Type R για το ρεκόρ ταχύτητας!

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Jaguar F-Type R για το ρεκόρ ταχύτητας!

ΝΕΑ

Μία Jaguar F-Type R για το ρεκόρ ταχύτητας!

ΝΕΑ

Τέλη Μαΐου στο φεστιβάλ του Κόβεντρι θα κάνει πρεμιέρα μία ειδική εκδοχή της πανέμορφης F-Type που με τον τρόπο της θα συμβάλλει στην απόπειρα για ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας με το Bloodhound.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η F-TYPE R AWD Bloodhound SSC RRV (μεγαλύτερη η ονομασία δεν γίνεται…) είναι το πιο πρόσφατο δείγμα του ειδικού τμήματος αναβαθμίσεων SVO των Jaguar Land Rover και ξεχωρίζει από την ειδική βαφή του αμαξώματος. Πρόκειται για μία σπέσιαλ έκδοση που θα συμμετάσχει με διάφορα άλλα αυτοκίνητα που θα υποστηρίξουν την ομάδα που θα προσπαθήσει να καταρρίψει με το Bloodhound SSC το ρεκόρ ταχύτητας πάνω στην ξηρά.

Οι δοκιμές με το Bloodhound έχουν ξεκινήσει από πέρυσι το Νοέμβριο και η Jaguar λέει πως η F-Type R AWD έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη εξέλιξη του πυραυλοκίνητου οχήματος που θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ από τα τέλη του έτους με στόχο τα 1.600 km/h! Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα στην Bloodhound F-Type θα παρουσιαστεί και μια σειρά από ιστορικά μοντέλα όπως είναι η C-Type του 1963, η D-Type Long Nose του 1956 και μια XJ13 του 1966, η μοναδική που υπάρχει!

Advertisement
Advertisement