Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη Maserati Quattroporte Shooting Brake

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια ιδιαίτερη Maserati Quattroporte Shooting Brake

ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη Maserati Quattroporte Shooting Brake

ΝΕΑ

Παθιασμένος ιδιώτης αναβιώνει την σπάνια Shooting Brake εκδοχή της Maserati Quattroporte.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati ουδέποτε ασχολήθηκε επίσημα με κάποια πρακτική έκδοση της Quattroporte. Όμως αυτό ακριβώς έκανε η ανεξάρτητη βιοτεχνία αμαξωμάτων Carrozzeria Touring η οποία κατασκεύασε μόλις τέσσερες Shooting Brake εκδόσεις της φημισμένης σπορ μπερλίνας.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι κάποιο από τα τέσσερα αρχικά αυτοκίνητα αλλά μια Shooting Brake που κατασκευάστηκε πρόσφατα στη Μ.Βρετανία από έναν παθιασμένο φίλο της Quattroporte που δεν είχε την ευκαιρία να αγοράσει μια από τις Shooting Brake και έτσι αποφάσισε να φτιάξει μια δική του. Την μετατροπή ανέλαβε ο Adam Redding, ένας από τους κορυφαίους τεχνίτες ανακατασκευών στην Αγγλία ο οποίος μετά την σχετική μελέτη στα αρχικά μοντέλα προχώρησε στην μετασκευή μιας Quattroporte του 2015 με 3λιτρο diesel κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευή διήρκησε περίπου 1.500 ώρες αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Ο δημιουργός μάλιστα δεν παρέλειψε να προσθέσει και κάποιες πιο σύγχρονες πινελιές όπως για παράδειγμα την προσθήκη ηλεκτρικού μηχανισμού για το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας που πορτπαγκάζ. Για όσους μάλιστα ενθουσιάζονται με την ιδέα ενός αυτοκινήτου με την αύρα της Quattroporte και την πρακτικότητα των μεγάλων χώρων η συγκεκριμένη Shooting Brake φιλοξενείται σήμερα στη ιστοσελίδα πωλήσεων πολυτελών και ιστορικών αυτοκινήτων Autostorico στη Μ. Βρετανία.