Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία ιδιαίτερη F-Type στο Goodwood

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ιδιαίτερη F-Type στο Goodwood

ΝΕΑ

Μία ιδιαίτερη F-Type στο Goodwood

ΝΕΑ

Μιας και το σπουδαίο ραντεβού της αυτοκίνησης, το φημισμένο φεστιβάλ του Goodwood (11-14 Ιουλίου), βρίσκεται στην έδρα της, η Jaguar θα κατεβάσει πολλά δυνατά χαρτιά με στόχο να κλέψει τις εντυπώσεις! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το ντεμπούτο τους λοιπόν επί βρετανικού εδάφους θα πραγματοποιήσουν όλα το μοντέλα σειράς “R”, η συνολική ιπποδύναμη των οποίων φτάνει τα 1650 PS! Η XFR-S, η XJR που βγάζει 550 PS από τον υπέρ-τροφοδοτούμενο 5λιτρο V8 αλλά και η XKR-S GT, μοντέλο περιορισμένη παραγωγής, η πιο… προσανατολισμένη για πίστα Jaguar που κυκλοφορεί στους δρόμους! Μάλιστα, ο 6φορές Ολυμπιονίκης Σερ Κρις Χόι, θα είναι αυτός που θα την οδηγήσει τη Παρασκευή 12 Ιουλίου στην ανάβαση των supercars. Την επόμενη ημέρα, στο τιμόνι της θα βρεθεί ο Καζουνόρι Γιαμαούτσι, παραγωγός του δημοφιλούς video game Gran Turismo.

Όμως την παράσταση αναμένεται να κλέψει μία ειδική έκδοση, μία ειδικά για την περίσταση F-Type Roadster, σχεδιασμένη από σπουδαστές του Royal College of Art! Αυτή θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο, στο Speed Supercar Paddock ενώ θα την οδηγήσει ο επικεφαλής μηχανικός της Jaguar, Μάικ Κρος.

Advertisement
Advertisement

Παρούσες θα είναι κι όλες οι… “θνητές” Jaguar αλλά και σύσσωμη η αγωνιστική της κληρονομιά αφού μη ξεχνάμε πως το Φεστιβάλ του Goodwood έχει… αγωνιστική βάση. Οι τυχεροί λοιπόν που θα βρεθούν εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν στολίδια όπως η XJR-9 που κέρδισε τη κατηγορία της στο Μαν το 1988 με τον Άντι Ουάλας στο τιμόνι (θα την οδηγήσει και τώρα), η μοναδική XJ13 που υπάρχει παγκοσμίως (!), το αγωνιστικό δηλαδή θηρίω με τον 5λιτρο V12 που εξελίχθηκε για το Μαν αλλά δεν έτρεξε ποτέ σε αυτό, η D-type (το σασί Νο1 του μοντέλου που έτρεξε στο φημισμένο 24ωρο αγώνα)αλλά και η XK 120.

Τι ξεχωριστό έχει κάνει αυτή; Έσπασε ρεκόρ το 1952 καθώς είχε συνεχή πορεία επτά ημερών και επτά νυχτών, με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 160 χιλιομέτρων την ώρα, με οδηγούς όπως ο Σερ Στέρλινγκ Μος να εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η Jaguar θα τραβήξει όλα τα βλέμματα αυτό το τετραήμερο!