Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Cobra με σύγχρονο αέρα

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Cobra με σύγχρονο αέρα

ΝΕΑ

Μια Cobra με σύγχρονο αέρα

ΝΕΑ

Η εταιρία Superperformance δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις της κλασικής Shelby Cobra να απολαύσουν την εμπειρία ενός ακριβούς αντίγραφου με σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα από τα πλέον εικονικά μοντέλα όχι μόνο της αμερικάνικης αλλά της παγκόσμιας  αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Shelby Cobra συνδυάζει τις σαγηνευτικές καμπύλες, με την ελευθερία ενός roadster και την ένταση ενός muscle car. Βέβαια το να βρεις σήμερα μια γνήσια Cobra είναι κάτι πολύ δύσκολο και εξαιρετικά ακριβό οπότε η εταιρία Superperformance έρχεται με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λύση: την MKIII-R Cobra.

Η Superperformance είναι η μόνη εταιρία που έχει επίσημη άδεια από την Carroll Shelby Licensing για να κατασκευάζει αυτοκίνητα ρέπλικες της Cobra. H ΜΚΙΙΙ-R είναι λοιπόν μια ιδανική μείξη της κλασικής εμφάνισης με σύγχρονα μηχανικά μέρη που αναβαθμίζουν απόδοση και αξιοπιστία προσφέροντας ταυτόχρονα μια κλασική εμπειρία με τις ευκολίες του σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Οι οπτικές διαφορές της MKIII-R σε σχέση με την αυθεντική Cobra αφορούν κάποια προσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα, τους μεγαλύτερης διαμέτρου τροχούς και μικρές λεπτομέρειες στην κουκούλα. Κάτω από το συνθετικό αμάξωμα υπάρχει μια νέας αρχιτεκτονικής ανάρτηση με πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein. Στο εσωτερικό παρά την vintage εικόνα υπάρχουν αρκετά ψηφιακά όργανα ενώ τα φώτα της MKIII-R είναι τεχνολογίας LED. Η τιμή εκκίνησης για την αγορά του σασί είναι στα 79.000 δολάρια χωρίς τον κινητήρα για τον οποίο ο αγοραστής έχει διάφορες επιλογές από το στρατόπεδο της Ford οι οποίες φθάνουν μέχρι τους γνωστούς V8 428, ενώ για τη μετάδοση προσφέρεται 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο 4άρι και πάλι από την Ford.