Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Bentley Continental GT αφιερωμένη στο Pikes Peak

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Bentley Continental GT αφιερωμένη στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Μια Bentley Continental GT αφιερωμένη στο Pikes Peak

ΝΕΑ

H Continental GT παρουσιάστηκε από την Bentley σε μια νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής που γιορτάζει τη νίκη των Βρετανών στην αμερικάνικη ανάβαση Pikes Peak τον περασμένο Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

 

Η Bentley κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής και οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρίας το γιορτάζουν ποικιλοτρόπως. Το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχαν στην γνωστή αμερικάνικη ανάβαση Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) με μια Continental GT στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής. Με τον οδηγό αγώνων Rhys Millen στο κάθισμα του οδηγού, η Bentley Continental GT κέρδισε την κατηγορία της θέτοντας παράλληλα και ένα νέο ρεκόρ για την διαδρομή με χρόνο 10 λεπτά και 18,4 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Τώρα ήρθε η ώρα των εμπορικών εορτασμών για την Bentley που θέλει να εξαργυρώσει αυτή την αγωνιστική της επιτυχία με την ειδική έκδοση της Contintental GT που θα παραχθεί σε 15 αντίτυπα.

Το έντονο πράσινο χρώμα, όπως και το χρώμα του αυτοκινήτου που κέρδισε την ανάβαση είναι η μεγάλη διαφορά εξωτερικά. Οι Βρετανοί τοποθέτησαν κιτ από ανθρακονήματα, ζάντες αλουμινίου με διάσταση στις 22 ίντσες, ελαστικά Pirelli P Zero Colour Editiion. H εικόνα ολοκληρώνεται από την προαιρετική γρίλια με τον αριθμό 100 στο εμπρός μέρος και τις δαγκάνες που έχουν βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης διαφορές έναντι των γνωστών εκδόσεων του μοντέλου. Το εξωτερικό χρώμα κυριαρχεί στις λεπτομέρειες της καμπίνας, από τα καλύμματα των ηχείων και τις ραφές των καθισμάτων μέχρι τις πόρτες, το τιμόνι και τα πατάκια. Ειδικά σήματα είναι επίσης παρόντα, όπως και ένα μέρος της διαδρομής Pikes Peak στο ταμπλό με το ανθρακόνημα να κάνει επίσης αισθητή την παρουσία του.

Advertisement

Στον 12κύλινδρο κινητήρα με τα δύο turbo δεν υπάρχουν αλλαγές στην απόδοση των 626 ίππων και 900 Nm ροπής που προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και τελική 333 χλμ./ώρα.

Η ειδική έκδοση για την νίκη της Bentley στην ιστορική διαδρομή είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία από το κοινό.