Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Alfa Romeo Giulietta TCR δική σας με 150.000 ευρώ

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Alfa Romeo Giulietta TCR δική σας με 150.000 ευρώ

ΝΕΑ

Μία Alfa Romeo Giulietta TCR δική σας με 150.000 ευρώ

ΝΕΑ

Οι λάτρεις των motorsports έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία Alfa Romeo Giulietta, ειδικά προετοιμασμένη για το πρωτάθλημα TCR.

Advertisement
Advertisement

Η αγωνιστική ιστορία της Alfa Romeo μας ταξιδεύει αρκετές δεκαετίες πίσω, με την ιταλική φίρμα να πρωταγωνιστεί τόσο στο κορυφαίο θεσμό της Φόρμουλα 1, όσο και σε διάσημα πρωταθλήματα σε Ευρώπη, αλλά και σε θρυλικά σιρκουί όπως τo Targa Florio.

Όμως από τα τέλη των 90’s μέχρι και σήμερα ο Ιταλός κατασκευαστής έχει αποσυρθεί ουσιαστικά από τα αγωνιστικά δρώμενα, αφήνοντας μόνο σε ιδιώτες την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού πρωταθλήματα, όπως το WTCR και κάποια τοπικού χαρακτήρα. Το αυτοκίνητο που συμμετέχει σε αυτά είναι η αγωνιστική έκδοση της Giulietta, την οποία μπορεί να βρει κάποιος καταβάλλοντας το ποσό των 180.000 δολαρίων ή 150.000 ευρώ στο Χιούστον των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση της Ferrari Woodlands.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο έβγαλε αγωνιστική λισάνς το 2019, έχει διανύσει μόλις 80 χιλιόμετρα και είναι φυσικά σε άριστη κατάσταση, χωρίς να έχει κάνει κανέναν αγώνα. Υπεύθυνη για την εξέλιξή της είναι η ομάδα Risi Competizione που ανακοινώνει ότι η Giulietta TCR είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αγωνιστική της εμπλοκή στα πρωταθλήματα IMSA Michelin Pilot Series, SCCA, NASA καθώς και στο Καναδικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Advertisement

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει πάνω από 350 ίππους και ροπή 420 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων της SADEV, με πολύδισκο συμπλέκτη και μηχανικό εμπρός διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τέλος, τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ανατροπή! Πότε ένα τροχαίο θεωρείται εργατικό ατύχημα

Νέος ΚΟΚ: Σε ποιές παραβάσεις θα αφαιρούνται οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίες;

Αλλάζουν όλα: Με δίπλωμα οδήγησης ΙΧ θα μπορούν να οδηγούν και μοτοσικλέτες

Advertisement