Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG: Πουλά ηλεκτρικό crossover στην Ευρώπη

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG: Πουλά ηλεκτρικό crossover στην Ευρώπη

ΝΕΑ

MG: Πουλά ηλεκτρικό crossover στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η MG Motor εισήγαγε το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο και σχεδιάζει να το πουλήσει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα. Πρόκειται για μια έκδοση με μπαταρία του μικρού crossover MG ZS, το οποίο διαθέτει αυτονομία 335 km σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το EV έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου Guangzhou τον Νοέμβριο. Πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως δήλωσε η SAIC Motor, μητρική εταιρεία της MG. Το ηλεκτρικό MG ZS θα υποβληθεί σε δοκιμές στο δρόμο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία κατά τους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με την SAIC. Εκτός από το MG ZS, η SAIC παράγει και πωλεί στην Κίνα το hatchback MG3, το συμπαγές sedan MG6, το MG GT sport coupe, καθώς και δύο άλλα crossover – τα MG HS και MG GS. Διανέμει επίσης το τοπικά παραγόμενο MG ZS, το συμπαγές sedan MG3, τα MG5 και MG6 αλλά και το MG GS στην Ταϊλάνδη. Τα MG3, MG ZS και MG GS θα πωλούνται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες, οι παγκόσμιες πωλήσεις της MG αυξήθηκαν κατά 89% κάτι που μεταφράζεται σε σχεδόν 180.000 αυτοκίνητα, αντανακλώντας τη ζήτηση στην Κίνα για την επέκταση της γκάμας στα crossover της μάρκας αλλά και το ανασχεδιασμένο MG6, σύμφωνα πάντα με την SAIC. Τον Απρίλιο, η MG ξεκίνησε τις πωλήσεις στην Κίνα του πρώτου της εναλλακτικού ενεργειακού οχήματος, την plug-in υβριδική έκδοση του MG6.

Advertisement
Advertisement