Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG HS: Η προσιτή πολυτέλεια στα μεγάλα SUV

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG HS: Η προσιτή πολυτέλεια στα μεγάλα SUV

ΝΕΑ

MG HS: Η προσιτή πολυτέλεια στα μεγάλα SUV

ΝΕΑ

Με πλήθος ψηφιακών τεχνολογιών, κορυφαίες ανέσεις και luxury ποιότητα, το MG HS είναι το καλύτερο εισιτήριο για όποιον θέλει να μπει στον κόσμο των premium SUV χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα από αυτό που νομίζουν πολλοί, η πολυτέλεια δεν είναι προνόμιο για λίγους. Αρκεί να γνωρίζεις που θα την βρεις και πως θα κινηθείς έξυπνα για να την κάνεις δική σου.

Αυτή την προσιτή διάσταση της ευζωίας εκφράζει στον μέγιστο βαθμό το νέο MG HS. Ένα μοντέρνο μεγάλο SUV, που καταφέρνει να συνδυάζει ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό αμάξωμα, με τεχνολογίες αιχμής και ένα σαλόνι πληθωρικό σε ανέσεις και premium χαρακτηριστικά που όμοιά τους θα ταίριαζαν σε πολύ πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Η άφιξη της MG στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα το γεγονός της χρονιάς. Και το MG HS αποτελεί ένα ακόμα success story μίας εταιρίας που με έδρα την Κίνα και όνομα ευρωπαϊκό, βρίσκεται ήδη ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου, στοχεύοντας έως το τέλος της δεκαετίας να έχει καθιερωθεί ακόμα ψηλότερα.

Advertisement
Advertisement

Δείγμα αυτής της βιομηχανικής ορμής και της τεχνολογικής έξαψης που χαρακτηρίζει την MG είναι και το HS. Ένα SUV στο πάνω όριο της κατηγορίας C, το οποίο εντυπωσιάζει τους πάντες όχι μόνο με την μοντέρνα και δυναμική του εμφάνιση αλλά και με το επίπεδο του εξοπλισμού και την αίσθηση της πολυτέλειας που προσφέρει στο σύγχρονο καταναλωτικό κοινό, σε μία άκρως ανταγωνιστική τιμή.

Αυτό που σε κερδίζει αμέσως στο HS είναι η εμφάνιση του αμαξώματός του. Οι σχεδιαστές της εταιρίας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που εντάσσεται πλήρως στην δημοφιλή κατηγορία των SUV, φρόντισαν όμως με επιλεκτικές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία να το προσδώσουν προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Advertisement

Η μάσκα τύπου Diamnond είναι αναμφισβήτητα το πιο δυνατό σημείο του HS και εκείνο που το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο και ξεκάθαρα ελκυστικό. Οι εντυπωσιακές γρίλιες εισαγωγής, με το μεγάλο οκταγωνικό σχήμα και οι λεπτομέρειες χρωμίου, συνδυάζονται ιδανικά δημιουργώντας ένα εμπρός μέρος που ξεχειλίζει από δυναμισμό και σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Advertisement

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με εξελιγμένες δυνατότητες λειτουργίας, καθώς και η διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα με τις πλευρικές εισαγωγές αέρα και την μεταλλική προστατευτική μπάρα στο κάτω μέρος.

Όλα αυτά ολοκληρώνουν μία εικόνα που επιβάλλεται στον δρόμο, καθιστώντας το HS μία ξεκάθαρα premium πρόταση, που όμοιά της δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος, όπου και πάλι τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα, οι όμορφες καμπύλες και οι διπλές εξατμίσεις με τις μεταλλικές εξαγωγές, ολοκληρώνουν ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει ανάμεσα στις δεκάδες προτάσεις που συνωστίζονται σε αυτή την κατηγορία των SUV.

Advertisement

Με μήκος στα 4,61 μέτρα, το MG HS καταφέρνει να δείχνει εντυπωσιακό, όντας όμως παράλληλα και αρκετά ευέλικτο και ξεκούραστο στην κίνηση της πόλης. Εκεί που εκμεταλλεύεται ιδανικά το μέγεθός του είναι στους χώρους που εξασφαλίζει για τους επιβάτες του χάρη και στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,72 μέτρων.

Για την απόλυτη ικανοποίηση των επιβατών φροντίζει η εκτεταμένη χρήση (έως και 95%) ηχομονωτικών υλικών, ενώ για τον αέρα που αναπνέουν υπάρχει ειδικό φίλτρο PM2.5 το οποίο συγκρατεί τα επιβλαβή σωματίδια, όπως τα διάφορα είδη γύρης, διατηρώντας καθαρό και ευχάριστο το περιβάλλον της καμπίνας.

Τόσο οι εμπρός όσο και -κυρίως- οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν ανέσεις που ξεπερνούν τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ και το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ των 463 λίτρων (που μπορεί να φθάσει έως και τα 1.454 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αγοραστή.

Στα στοιχεία που προσδίδουν την αίσθηση της πολυτέλειας είναι η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα, το κεντρικό υποβραχιόνιο στα πίσω καθίσματα με τις premium σε εμφάνιση θήκες, οι θύρες φόρτισης στα πίσω καθίσματα, και βέβαια η μεγάλη ηλιοροφή των 1,19 τετραγωνικών μέτρων, η οποία καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του HS και δημιουργεί μία αίσθηση ευεξίας και απόλαυσης για όλους τους επιβάτες.

Αυτή η αίσθηση ενός αυτοκινήτου που ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του κυριαρχεί πάντως και σε ολόκληρο το σαλόνι. Το ταμπλό για παράδειγμα, πέρα από την μοντέρνα σχεδίασή του και τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει σε χώρους (υπάρχουν θύρες USB και ψυχόμενο κεντρικό ντουλαπάκι στο υποβραχιόνιο), είναι κατασκευασμένο από υλικά πρώτης ποιότητας και είναι συναρμολογημένο με απίστευτη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια ώστε να επιτευχθεί ένα κορυφαίο φινίρισμα.

Τη νύχτα, η εικόνα του γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, χάρη στην ύπαρξη ατμοσφαιρικού φωτισμού σε 64 αποχρώσεις που διατρέχει από άκρη σε άκρη το ταμπλό και τις πλευρικές πόρτες.

Τα μαλακά πλαστικά κυριαρχούν το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών του ταμπλό, κάτι που σε συνδυασμό με το δερμάτινο σαλόνι και το πολύ όμορφο τιμόνι με τις κόκκινες ραφές, δημιουργούν ένα σύνολο που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό αγοραστή.

Μάλιστα, στην κορυφαία έκδοση, τα εμπρός καθίσματα είναι δύο υπέροχα σε εμφάνιση μπάκετ καθίσματα, με σπορ χαρακτηριστικά και σωστή στήριξη της πλάτης, ενώ παράλληλα έχουν ηλεκτρική ρύθμιση και είναι και θερμαινόμενα.

Πέρα από την πολυτελή διάσταση, η MG φρόντισε να εφοδιάσει το HS με ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε ψηφιακά συστήματα και παροχές διασύνδεσης στον σύγχρονο οδηγό. Υπάρχει ένας μεγάλος και ιδιαίτερα εντυπωσιακός σε γραφικά πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, με πολλά εναλλακτικά μενού διαμόρφωσης ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment είναι υψηλής ανάλυσης 10,1 ιντσών, με όμορφα και καλά τακτοποιημένα μενού, και μία πληθώρα λειτουργιών που καλύπτουν κάθε πτυχή του αυτοκινήτου.

Η τοποθέτησή της είναι σε ιδανικό σημείο έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού, ενώ κάτω από αυτήν υπάρχουν οι απαραίτητοι φυσικοί διακόπτες για τις πιο συχνές λειτουργίες της καθημερινότητας.

Ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει τον premium χαρακτήρα του HS είναι η πληθώρα συστημάτων και τεχνολογιών για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση στο έργο του οδηγού. Το πακέτο MG Pilot συνδυάζει όλα τα σύγχρονα συστήματα για την διευκόλυνση του οδηγού και την απροβλημάτιστη κυκλοφορία του οχήματος, προσδίδοντας παράλληλα και δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

To HS εφοδιάζεται με τεχνολογίες όπως το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, το αυτόματο φρενάρισμα σε ενδεχόμενο σύγκρουσης, την αυτόματη αλλαγή της δέσμης των φώτων εμπρός, το adaptive cruise control, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας κ.ά.

Παράλληλα η κάμερα με κάλυψη 360 μοιρών επιτρέπει την πλήρη επόπτευση του οχήματος περιμετρικά και την αποφυγή συγκρούσεων σε διασταυρώσεις είτε σε ελιγμούς με την όπισθεν.

Σε ό,τι αφορά τις κινητήριες μονάδες, το MG HS έρχεται στην χώρα μας σε δύο εκδόσεις, μία με κινητήρα βενζίνης και μία plug-in υβριδική. Η πρώτη εφοδιάζεται με ένα κινητήρα 1.5 Turbo, με απόδοση 162 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Πρόκειται για έναν κινητήρα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, με εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα σε 9,9΄΄), ιδιαίτερα οικονομικό και με αθόρυβη λειτουργία, κάτι για το οποίο ευθύνεται και η έξτρα ηχομόνωση που έχει δεχτεί το HS σε όλα τα σημεία του αμαξώματος. Ο κινητήρας αυτός χαρακτηρίζεται από την άμεση απόκρισή του από τις χαμηλές στροφές, κάτι που επιτρέπει στο HS να έχει μέγιστο βάρος ρυμούλκησης έως τα 1.750 κιλά (με φρένο).

Το MG HS διατίθεται στην χώρα μας σε τρεις υπερπλήρεις σε εξοπλισμό εκδόσεις, την Excite, την Exlusive και την Luxury. Ήδη από την «βασική» έκδοση, το πακέτο εξοπλισμού είναι πληθωρικό, διαθέτοντας όλες τις ψηφιακές παροχές (πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη infotainment 10,1 ιντσών), δερμάτινα καθίσματα eco-leather με τα εμπρός να είναι και θερμαινόμενα, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος, συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto και βέβαια όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Στην έκδοση Exclusive ο κλιματισμός γίνεται διζωνικός ενώ προστίθενται και έξτρα στοιχεία πολυτέλειας και άνεσης. Τέλος στην έκδοση Luxury το MG HS κυριολεκτικά απογειώνεται σε επίπεδα πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων με μία τεράστια πανοραμική οροφή που πιάνει σχεδόν όλο το μήκος του αυτοκινήτου, πανέμορφα μπάκετ δερμάτινα καθίσματα (από τα πιο όμορφα της αγοράς), ζάντες 18 ιντσών, premium κεντρική κονσόλα με πολυτελή μεταλλική επένδυση, ατμοσφαιρικό φωτισμό, ηλεκτρική πίσω πόρτα, εξελιγμένα φωτιστικά LED σώματα με διαδοχικά φλας και πολλά ακόμα.

Συνοψίζοντας, με το HS, είτε στην έκδοση βενζίνης είτε ως plug-in υβριδικό, η MG προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή τη μοναδική ευκαιρία να αγοράσει ένα premium μεγάλο SUV σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, με την βασική αλλά υπερπλήρη σε εξοπλισμό έκδοση να ξεκινά από τα 27.900 ευρώ!

Πλούσιο σε παροχές και ψηφιακά μέσα, γεμάτο με τεχνολογικά γκάτζετ και καινοτόμες λύσεις, το HS είναι ένα σούπερ άνετο αυτοκίνητο για να μεταφέρει κανείς με στιλ και ξεχωριστή αρχοντιά την οικογένειά του.

Με σύντροφο την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, χάρη στο πανελλαδικής κάλυψης δίκτυο αλλά και τις πλουσιοπάροχες εγγυήσεις (7 χρόνια ή 150.000 χιλιόμετρα), το MG HS αποτελεί αναμφίβολα την πιο έξυπνη και ολοκληρωμένη αγορά για όποιον αναζητά κάτι που θα τον ικανοποιήσει σε βάθος χρόνου με την ποιότητα, την πολυτέλεια και την τεχνολογική πρωτοπορία που απαιτούν οι καιροί.

Είπαμε, η πολυτέλεια δεν είναι κάτι μακρινό και άπιαστο. Και το MG HS είναι η καλύτερη απόδειξη.