Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεταφορά… έδρας για την Infiniti

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταφορά… έδρας για την Infiniti

ΝΕΑ

Μεταφορά… έδρας για την Infiniti

ΝΕΑ

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για κατασκευαστή, η Infiniti ανακοίνωσε την μεταφορά των κεντρικών της γραφείων στην Ιαπωνία. Στόχος της εταιρίας είναι να έρθει πιο κοντά στην μητρική Nissan με την οποία θέλει να συσφίξει τις σχέσεις της.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η Infiniti Motor θα μεταφέρει την βάση της από το Hong Kong που βρίσκεται σήμερα στην Yokohama της Ιαπωνίας, εκεί όπου βρίσκεται και η έδρα της μητρικής Nissan. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του στρατηγικού της σχεδίου για την ηλεκτροποίηση της γκάμας των μοντέλων της και έχει σαν στόχο την αξιοποίηση των πόρων της Nissan στην Ιαπωνία αναφορικά με την Έρευνα και Εξέλιξη, την κατασκευή και τον παγκόσμιο προϊοντικό σχεδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η Infiniti ανακοίνωσε πως προτεραιότητες για την εταιρία θα συνεχίσουν να αποτελούν οι αγορές της Β. Αμερικής και της Κίνας δίνοντας έμφαση και στην ανάπτυξη των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Ωκεανία.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Nissan στην εξέλιξη και δημιουργία των προϊόντων της, ωστόσο με αυτό τον τρόπο θα μοιράζεται πιο αποδοτικά μεταξύ άλλων τεχνολογίες και πλατφόρμες με την μητρική εταιρία.

Advertisement

Η Infiniti αναμένεται να παράγει περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα στο μέλλον, καταργώντας παράλληλα από την γκάμα της τους diesel κινητήρες, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα SUV μοντέλα που προσφέρει στην Β. Αμερική, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει πέντε νέα μοντέλα για την αγορά της Κίνας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Hong Kong αποτέλεσε έδρα της Infiniti από το 2012.

Advertisement