Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά την Κίνα η Skoda φτιάχνει ειδικό SUV και για την Ινδία

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά την Κίνα η Skoda φτιάχνει ειδικό SUV και για την Ινδία

ΝΕΑ

Μετά την Κίνα η Skoda φτιάχνει ειδικό SUV και για την Ινδία

ΝΕΑ

Σε μια παγκόσμια μάρκα εξελίσσεται η Skoda, αφού εκτός των προϊόντων που γνωρίζουμε, έχει ήδη παρουσιάσει στην Κίνα δύο SUV ειδικά για την αχανή αυτή αγορά και πλέον ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο SUV και για την αγορά της Ινδίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Skoda που θα λανσαριστεί αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας θα είναι το πρώτο της εταιρείας υπό το νέο στρατηγικό πλάνο επέκτασης ολόκληρου του VW Group στη χώρα.

Με βάση τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το SUV αυτό θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου και ειδικότερα σε μια έκδοση ειδικά για την αγορά της χώρας που ονομάζεται MQB A0 IN.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το νέο SUV θα έχει πολλά κοινά με το νέο μικρό SUV που θα παρουσιάσει η Skoda στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο (θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0) και το οποίο με τη σειρά του θα μοιραστεί τα στοιχεία του με τα SEAT Arona και VW T-Cross.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήρες του νέου μοντέλου θα είναι ο γνωστός 1.000άρης TSI βενζινοκινητήρας του VW Group που επίσης κατασκευάζεται στην Ινδία (με 95 και 115 ίππους), αλλά και η πιο φιλική προς το περιβάλλον έκδοσή του με φυσικό αέριο.

Εκτός τέλος από τη Skoda, αναμένεται ειδικά πάντα για την αγορά της Ινδίας να υπάρξει και μια εκδοχή του ίδιου ακριβώς μοντέλου από τη VW, μαζί επίσης και με ένα εντελώς νέο σεντάν, που θα στοχεύει πάντα στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά.