Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά από 6 μέρες ξαναπήρε φωτιά το Tesla! (+VIDEO)

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά από 6 μέρες ξαναπήρε φωτιά το Tesla! (+VIDEO)

ΝΕΑ

Μετά από 6 μέρες ξαναπήρε φωτιά το Tesla! (+VIDEO)

ΝΕΑ

Στις 23 Μαρτίου έγινε ένα θανατηφόρο τροχαίο με ένα Tesla Model X στις Η.Π.Α. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς στο σημείο, ενώ όπως προκύπτει από τη συνέχεια του ρεπορτά, οι μπαταρίες του ανέβαζαν θερμοκρασία και έπαιρναν φωτιά ακόμα και 6 μέρες μετά!

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Στο δυστύχημα για το οποίο έγινε μεγάλος θόρυβος πριν δύο μήνες σχεδόν, υπήρξε ιδιαίτερη δυσκολία στον έλεγχο της φωτιάς που ξέσπασε μετά το βραχυκύκλωμα των συσσωρευτών του Tesla Model X. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο σημείο όπου αποθηκεύτηκε το αυτοκίνητο προκειμένου να γίνουν οι σχετικές έρευνες μετά το θάνατο του οδηγού του, παρατηρήθηκε πως οι μπαταρίες εξακολουθούσαν και ανέβαζαν θερμοκρασία, μέχρι το σημείο της ανάφλεξης!

Advertisement
Advertisement

model-x-burn- boi-530

Το μέγεθος της καταστροφής του αυτοκινήτου ήταν τέτοιο, που όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες για την αποφυγή μιας τέτοιας εξέλιξης, δεν υπήρχαν μετά στο δυστύχημα. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής που ασχολήθηκε με το θέμα, συνέταξε έκθεση 13 σελίδων μέσα στις οποίες αναφέρεται διεξοδικά στη δυσκολία που υπάρχει για να ελεγχθεί η φωτιά από το βραχυκύκλωμα κάποιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και προτείνει λύσεις για να περιοριστεί μελλοντικά ο κίνδυνος από αντίστοιχα περιστατικά.