Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά από 5 ημέρες θα μαθαίνουν αν πήραν δίπλωμα

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά από 5 ημέρες θα μαθαίνουν αν πήραν δίπλωμα

ΝΕΑ

Μετά από 5 ημέρες θα μαθαίνουν αν πήραν δίπλωμα

ΝΕΑ

Εξασφαλισμένη θεωρεί τη διαφάνεια στο νέο σύστημα απόδοσης και ανανέωσης διπλωμάτων οδήγησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Advertisement
Advertisement

Επίσης ξεκαθάρισε πως τελειώνουν οι υπερωρίες για 1.300 υπαλλήλους και πως με το νέο σύστημα θα απασχολούνται υπερωριακά μόλις 350 άτομα! Ο κ. Βούρδας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως ο υποψήφιος οδηγός θα μαθαίνει 5 ημέρες μετά τις εξετάσεις αν έχει περάσει ή πρέπει να ετοιμαστεί για να ξαναπεράσει από τη διαδικασία. «Η διαφάνεια διασφαλίζεται γιατί είναι ελάχιστος ο ανθρώπινος παράγοντας που επηρεάζει τη διαδικασία του αποτελέσματος, θα υπάρχουν κάμερες και στην τελική φάση μειώνεται ο αριθμός των εξεταστών. Δεν θα υπάρχει εκπαιδευτής μέσα στο αυτοκίνητο κατά την εξέταση και δεν υπάρχει απόδοση του διπλώματος κατά τη στιγμή της εξέτασης, αλλά αφού εξεταστεί το υλικό και κριθεί, μέσα σε 5 μέρες, αν είναι επαρκής η οδηγική ικανότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Βούρδας.

«Η απόδοση διπλώματος, κυρίως για τους νέους οδηγούς, είχε το λυπηρό φαινόμενο ο νεαρός πολίτης να βρίσκεται στην πρώτη του επαφή με το ελληνικό δημόσιο με ένα καθεστώς που είχε μεγάλο βαθμό αδιαφάνειας», υπογράμμισε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο κ. Βούρδας τόνισε ότι δημιουργείται ειδικό σώμα εξεταστών, αποκλειστικής απασχόλησης «γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα οι εξεταστές ήταν “πάρεργο” αυτής της διαδικασίας καθώς, στον επιπλέον χρόνο του ωραρίου τους, ασχολούνταν και με τις εξετάσεις».

Advertisement
Advertisement

«Εκεί που απασχολούνταν σ΄ αυτή τη διαδικασία περίπου 1300 άτομα στη λογική της υπερωριακής απασχόλησης, με το νέο σύστημα δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 350 υπάλληλοι αποκλειστικής απασχόλησης σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις μεταφορών της χώρας», είπε ο κ. Βούρδας. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας, «αλλά θα δουλεύουν αποκλειστικά στην υπηρεσία τους». Τώρα το πότε θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις, πότε θα εξοπλιστούν τα οχήματα των σχολών οδηγών με κάμερες, ηχεία και Internet προφανώς δεν γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα να μας απαντήσει αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως περίπου 70.000 υποψήφιοι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Επίσης υψηλό ποσοστό των υποψήφιων οδηγών θέλει να λάβει επαγγελματικό δίπλωμα ώστε να μπορέσει να βιοποριστεί ως επαγγελματίας οδηγός εξαιτίας της υψηλής ανεργίας που υπάρχει στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους εκτός των μεταφορών…