Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2020 θα παρουσιαστεί η πρώτη υβριδική McLaren

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2020 θα παρουσιαστεί η πρώτη υβριδική McLaren

ΝΕΑ

Μέσα στο 2020 θα παρουσιαστεί η πρώτη υβριδική McLaren

ΝΕΑ

Η McLaren θα εγκαινιάσει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της αργότερα φέτος, πηγές επιβεβαιώνουν πως θα τοποθετηθεί στο χαμηλότερο άκρο της γκάμας της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτοκίνητο θα είναι μέρος της σειράς Sports και θα χρησιμοποιεί ένα twin-turbocharged V6 plug-in υβριδικό κινητήρα. Αναμένεται να αποκαλυφθεί αυτό το καλοκαίρι με τις παραδόσεις να ξεκινούν αργότερα στο 2020. Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Mike Flewitt, αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες, παραδέχτηκε ότι είναι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για να αυξήσει τις επιδόσεις αλλά και να μειώσει τις εκπομπές.

“Έχουμε την εμπειρία των υβριδικών συστημάτων με αυτοκίνητα όπως τα P1, P1 GTR και Speedtail και αυτή η συνταγή να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να είναι τόσο οικονομικό όσο και συναρπαστικό ταυτόχρονα, παραμένει ο στόχος μας”, δήλωσε ο Flewitt. “Η McLaren σχεδιάζει να κατασκευάσει τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα για τον οδηγό και βλέπουμε ως ευκαιρίες τους υβριδικούς κινητήρες οι οποίοι προσφέρουν στιγμιαία ροπή και συμπληρώνουν τα όποια κενά στην απόδοση. Ενώ το κύριο μειονέκτημα οποιουδήποτε τέτοιου συστήματος είναι το επιπλέον βάρος, οι Flewitt και ο Jens Ludmann πρότειναν στους τεχνικούς να ασχοληθούν ενδελεχώς με αυτό τον τομέα.

“Στη McLaren, είμαστε τυχεροί που δεν περιοριζόμαστε από το κόστος κατασκευής”, δήλωσε ο Ludmann. “Οι πελάτες μας θέλουν το καλύτερο, γι ‘αυτό και ενεργούμε ανάλογα”. Το νέο μοντέλο θα δύναται να κινηθεί 32 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια καταγράφοντας ισχυρή οικονομία καυσίμου μεγαλύτερης διάρκειας, ο Flewitt πάντως αμφισβήτησε την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θέλει να απαγορεύσει την πώληση νέων υβριδικών αυτοκινήτων από το 2032.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ο υβριδισμός θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο ταξίδι προς τις μηδενικές εκπομπές και πιστεύω πως μια μεγάλη μεταβατική περίοδος λειτουργίας υβριδικών και πλήρως ΗΕ οχημάτων θα μπορούσε να είναι μέρος της απάντησης στο πρόβλημα. Έχουμε επενδύσει σε αυτήν την τεχνολογία με στόχο την αποπληρωμή της για αρκετά χρόνια.

“Πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών πριν από τα αμιγώς EV μοντέλα. Ο καθορισμός προθεσμίας του λανσαρίσματος ενδεχομένως να αποτρέψει πελάτες να επιλέξουν παλαιότερα και πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα». Ωστόσο, ο Flewitt παραδέχθηκε ότι η McLaren είναι πιθανό να έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έτοιμο πριν από την καθορισμένη προθεσμία, ικανοποιώντας τα εσωτερικά κριτήρια της εταιρείας να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τουλάχιστον τόσο καλό όσο τα σημερινά ισοδύναμα αυτοκίνητα σε ότι αφορά στη συμμετοχικότητα του οδηγού αλλά και τη χρηστικότητα. “Η κατασκευή του αυτοκινήτου νωρίτερα από τις ημερομηνίες δεν αποτελεί πρόβλημα, αυτό που θα ήθελα να διασαφηνιστεί είναι πώς εμείς ως χώρα θα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτά τα οχήματα όσον αφορά την υποδομή, την αλυσίδα εφοδιασμού και ούτω καθεξής”.