Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2015 το compact Infiniti SUV

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέσα στο 2015 το compact Infiniti SUV

ΝΕΑ

Μέσα στο 2015 το compact Infiniti SUV

ΝΕΑ

Η επόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Infiniti, καθώς θα σηματοδοτήσει την παρουσία της στα μικρομεσαία οικογενειακά μοντέλα, μία ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία στην Ευρώπη. Στα μέσα του 2015 θα τεθεί σε λειτουργία στο Σάντερλαντ της Αγγλίας η γραμμή παραγωγής του Q30, του πολυτελούς hatchback της Infiniti.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τα σχέδια της θυγατρικής της Nissan προβλέπουν και το λανσάρισμα του SUV με το όνομα QX30, η κατασκευή του οποίου θα αρχίσει στο ίδιο εργοστάσιο λίγους μήνες αργότερα από το Q30. Και τα δύο μοντέλα της Infiniti θα δανείζονται την πλατφόρμα MFA από τη Mercedes και θα βασίζονται σχεδιαστικά στο εικονιζόμενο πρωτότυπο.

To Infiniti Q30 θα έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ το QX30 θα κυκλοφορήσει προαιρετικά και με τετρακίνηση. Βασικός κινητήρας βενζίνης αναμένεται να είναι ο νέος 1.2 turbo του Ομίλου Renault-Nissan, με απόδοση πάνω από 120 PS. Η πιο δυνατή έκδοση θα εφοδιάζεται από τον 1.6 DIG-T, ισχύος 190 PS. Οι επιλογές στους diesel θα περιλαμβάνουν τον 1.6 dCi με 130 PS. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα Q30/QX30 θα εφοδιαστούν και με το 2λιτρο βενζίνης της Mercedes (χαρίζει στο μεγαλύτερο Q50 ισχύ 214 PS), αλλά και το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.