Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes X-Class από την Carlex: Το όνειρο του ποδηλάτη (+video)

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes X-Class από την Carlex: Το όνειρο του ποδηλάτη (+video)

ΝΕΑ

Mercedes X-Class από την Carlex: Το όνειρο του ποδηλάτη (+video)

ΝΕΑ

Το τμήμα σχεδιασμού Pickup Design του οίκου βελτιώσεων Carlex, εστιάζει, όπως λέει και το όνομά του στα ελαφρά ανοιχτά φορτηγά. Το τελευταίο project της εταιρίας αφορά μια Mercedes-Benz X-Class και την μετατροπή της στον κορυφαίο μεταφορέα ποδηλάτων.

Advertisement
Advertisement

Μία Mercedes X-Class με ειδική σχάρα μεταφοράς ποδηλάτων και με ένα τροχόσπιτο με την δυνατότητα ύπνου για τέσσερις, ένα μπάνιο, και μια κουζίνα, μπορεί να γίνει το όνειρο για κάθε αθλητή ποδηλασίας.

Το τμήμα σχεδιασμού, Pickup Design της Carlex παρουσίασε μια Mercedes-Benz X-Class και ένα τροχόσπιτο, ως το απόλυτο set μεταφοράς ποδηλάτων. Η σχάρα μεταφοράς είναι το κύριο κομμάτι του set και ένα τροχόσπιτο το ολοκληρώνει καθώς προσφέρει χώρο για να χαλαρώσετε με στυλ, ενώ τελειώνει μία ημέρα πάνω στο ποδήλατο. Η εταιρεία το αποκαλεί το βελτιωμένο ημιφορτηγό «Exy Viale Bike Tour Set» και υπόσχεται ότι θα το παράγει σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, η Pickup Design δεν παρέχει πολλές πληροφορίες για το τροχόσπιτο. Εξωτερικά, φέρει διακριτικά με σχέδιο κόκκινου χρώματος, λευκές ρίγες όπως το pickup. Η εταιρεία λέει ότι το εσωτερικό περιλαμβάνει τέσσερα κρεβάτια, ένα μπάνιο και μια κουζίνα. Η Pickup Design αποκάλυψε πρώτη την δική της σχάρα ποδηλάτων το 2019 (με τιμή 4.995 ευρώ). Η σχάρα, μπορεί να δεχθεί μέχρι τρία ποδήλατα και είναι τοποθετημένη  πάνω από τον χώρο φόρτωσης (καρότσα), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του χώρου για μεταφορά εργαλείων και ανταλλακτικών. Όταν έρθει η ώρα να φορτωθεί ή να ξεφορτωθεί, το ποδήλατο, η σχάρα κλίνει ηλεκτρικά προς τα κάτω για να διευκολύνει την διαδικασία.

Advertisement

Η εταιρεία «έντυσε» επίσης το pickup με εξαρτήματα από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων «φτερών», του καλύμματος της καρότσας, της επένδυσης στα χερούλια των θυρών και του πίσω προφυλακτήρα. Οι λευκές αυτοκόλλητες επιφάνειες ενισχύουν ακόμα περισσότερο την εμφάνιση του ανοιχτού φορτηγού. Η X-Class «πατά» σε ζάντες 22 ιντσών με εμφάνιση deep dish, ακτίνες σχήματος «Y», και ένα προστατευτικό δαχτυλίδι στο εξωτερικό. Η Mercedes σκοπεύει να τερματίσει την παραγωγή X-Class (η οποία βασίζεται στο Nissan Navara) τον Μάιο του 2020 ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης κόστους. Το όχημα ήταν επιτυχημένο στην Αυστραλία και την Νότια Αφρική και έτσι δεν μπορεί να διατηρήσει την παραγωγή του.

 

Advertisement