Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes και BMW «συνοδηγοί» στην αυτόνομη οδήγηση!

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes και BMW «συνοδηγοί» στην αυτόνομη οδήγηση!

ΝΕΑ

Mercedes και BMW «συνοδηγοί» στην αυτόνομη οδήγηση!

ΝΕΑ

Οι αιώνιοι αντίπαλοι αποφάσισαν να συνεργαστούν στην αυτόνομη οδήγηση ώστε να μειώσουν το κόστος της τεχνολογικής αλλά ακριβής επανάστασης.

Οι όμιλοι Daimler και BMW συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη οχημάτων αυτόνομης οδήγησης ώστε να μοιραστούν το υπέρογκο κόστος της υψηλής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, η οποία αναμένεται να διατεθεί στην αγορά στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Στη νέα κοινοπραξία είναι πολύ πιθανό να συμμετέχουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ή εταιρείες τεχνολογίας.

Πάντως τα στελέχη των δύο γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών εκτιμούν πως ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας που κατέχουν των Daimler και BMW θα ενισχύσει τις καινοτομίες και θα επιταχύνει την εξάπλωση της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Επίσης η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών είναι πολύ πιθανό να επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

Άλλωστε οι δύο εταιρείες οδηγούν την κούρσα των πωλήσεων στα πολυτελή αυτοκίνητα όπου τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά στα οχήματα μαζικής παραγωγής ωστόσο από την άλλη μεριά είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας εξαιτίας της υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σχέδιο συνεργασίας των δύο εταιρειών περιλαμβάνει την εργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση, τόσο για αυτοκινητόδρομους όσο και για αστικές περιοχές…