Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Νέο Κέντρο Εμπειρίας για τη G-Class

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz: Νέο Κέντρο Εμπειρίας για τη G-Class

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Νέο Κέντρο Εμπειρίας για τη G-Class

ΝΕΑ

Οι λάτρεις αλλά και κάτοχοι της Mercedes-Benz G-Class θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου του σκληροτράχηλου μοντέλου, χάρη στο νέο Κέντρο Εμπειρίας που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της στην Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

 

Με στόχο να φέρουν πιο κοντά το κοινό στις δημιουργίες τους οι κατασκευαστές δημιουργούν κέντρα εμπειρίας συνήθως κοντά ή μέσα σε πίστες. Τώρα η Mercedes-Benz αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποκτήσει ένα και η G-Class για τους φίλους των χωμάτινων διαδρομών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Κέντρο Εμπειρίας για την G-Class τελεί ήδη υπό κατασκευή με την τελετή για την θεμέλιο λίθο να πραγματοποιείται την προηγούμενη εβδομάδα παρουσία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της γερμανικής εταιρίας. Θα κατασκευαστεί στο πρώην αεροδρόμιο Nittner που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια του Graz και αναμένεται να λειτουργήσει προς το τέλος του έτους.

“Η νέα G-Class έχει ακόμη υψηλότερες δυνατότητες εκτός δρόμου από την προκάτοχό της. Στο μέλλον, στο νέο Κέντρο Εμπειρίας G-Class κοντά στο Graz, πελάτες αλλά και φίλοι της εταιρίας θα μπορούν να βιώσουν από μόνοι τους ότι (σ.σ. η G-Class) μπορεί να αντεπεξέλθει και στις πιο μεγάλες προκλήσεις”, δήλωσε ο Dr. Gunnar Güthenke επικεφαλής του τμήματος Οχημάτων Εκτός Δρόμου της Mercedes-Benz και πρόσθεσε: “Η παραδοσιακή μας πίστα δοκιμών στο όρος Schöckl κοντά στο Graz είναι μια από τις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις στο κόσμο για δοκιμές οχημάτων εκτός δρόμου και παραμένει το σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των οχημάτων μας και των δοκιμών μας.”

Advertisement

Το νέο κέντρο εμπειρίας της Mercedes για την G-Class καταλαμβάνει περισσότερα από 100.000 τ.μ. και φιλοξενεί τέσσερις συνολικά δοκιμαστικές διαδρομές-πίστες, μια περιοχή υποδοχής και μια περιοχή παρουσίασης, όπου θα βρει κανείς ένα τεχνητό αλλά και ένα φυσικό κομμάτι χωμάτινου τερέν, έναν λόφο που προσφέρει πολλές διαφορετικές γωνίες προσέγγισης και κλίσεις έως και 100% (!), αλλά και ένα ασφάλτινο κομμάτι. Στο τελευταίο οι φίλοι της G-Class μπορούν να δοκιμάσουν ασκήσεις φρεναρίσματος αλλά και σλάλομ.

Το G-Class Experience Center απέχει περίπου 20 λεπτά από το εργοστάσιο Magna Steyr όπου κατασκευάζεται το σκληροτράχηλο πολυτελές μοντέλο της Mercedes-Benz από το 1979, με την τρέχουσα γενιά να βρίσκεται στην αγορά από τον περασμένο Ιούνιο.

Advertisement