Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLB: H παρέα των crossover μεγαλώνει

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz GLB: H παρέα των crossover μεγαλώνει

ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLB: H παρέα των crossover μεγαλώνει

ΝΕΑ

Το νεώτερο μέλος της οικογένειας των crossover της Mercedes-Benz, ακούει στο όνομα GLB και αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

 

H GLB θα τοποθετείται μεταξύ των GLA και GLC, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις. Αισθητικά μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει κάποια στοιχεία από την μεγαλύτερη και σαφώς ακριβότερη G-Class. Εμπρός ξεχωρίζουν τα τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα και η χαρακτηριστική γρίλια, ενώ η γενικότερη σχεδίαση διαθέτει μία «τετραγωνισμένη» λογική. Οι κορυφαίες εκδόσεις, με την υπογραφή της AMG, θα φέρουν μεγαλύτερους τροχούς και αναβαθμισμένα φρένα, όπως και την μάσκα «Panamericana».

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό της GLB θα μοιάζει αρκετά στο αντίστοιχο της A-Class, με κυρίαρχα στοιχεία την βελτιωμένη εικόνα των υλικών κατασκευής και την προηγμένη τεχνολογία, όπως το σύστημα πολυμέσων MBUX με τις διπλές οθόνες των 10,25 ιντσών και το εξαιρετικό σύστημα πλοήγησης. Η νέα Mercedes GLB θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, όπως και οι A-Class, CLA και B-Class, ενώ θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τα βενζινοκίνητα σύνολα των 1,3 και 2,0 λίτρων, όπως και τον πετρελαιοκινητήρα των 1,5 λίτρων. Αργότερα, θα παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση της AMG, με τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα, προερχόμενο από την A35, όπως και η ηλεκτροκίνητη βερσιόν EQB.

Advertisement

Η επίσημη παρουσίαση της Mercedes GLB θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

 

Advertisement