Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLA: Την κατασκοπεύουμε στο Ρινγκ (vid)

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz GLA: Την κατασκοπεύουμε στο Ρινγκ (vid)

ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLA: Την κατασκοπεύουμε στο Ρινγκ (vid)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς αναμένεται τους επόμενους μήνες η επίσημη εμφάνιση της νέας γενιάς GLA. Ήδη το γερμανικό crossover μοντέλο κάνει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης στην απαιτητική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, όπου και οι κατάσκοποί μας την βιντεοσκόπησαν.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως παρατηρείτε και από τις φωτογραφίες, η 2ης γενιάς GLA φορά την απαραίτητη καμουφλαρισμένη «ενδυμασία», αν και αφήνει αρκετά σημεία του αμαξώματος ορατά στα βλέμματα των περίεργων. Όπως είναι αναμενόμενο η νέα GLA θα προσαρμοστεί αισθητικά στα πρότυπα της νέας A-Class μέσω μίας νέας σχεδιαστικής λογικής, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις αναμένεται να είναι αυξημένες, χάρη στην ύπαρξη της πλατφόρμας MFA2, ωφελώντας κυρίως την άνεση των επιβατών.

2020-mercedes-gla-screenshot-from-spy-video (1)-chariatis-530

Στο εσωτερικό θα μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με την A-Class, με κυριότερο το εξελιγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακές οθόνες 10,25 ιντσών (στις πλούσιες εκδόσεις).

Advertisement

2020-mercedes-gla-screenshot-from-spy-video (2)-chariatis-640

Από το νέο μικρομεσαίο hatch back της μάρκας θα προέρχεται και η γκάμα των κινητήρων, με τη βάση για να σύνολα βενζίνης να είναι ο καινούργιος turbo τετρακύλινδρος των 1,3 λίτρων και 163 ίππων, ενώ αμέσως μετά βρίσκουμε τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο των 224 ίππων. Στους diesel υπάρχει ο επίσης νέος των 1,5 λίτρων και 116 PS. Διαθέσιμα θα είναι τόσο τα αυτόματα, όσο και τα χειροκίνητα κιβώτια, όπως και η τετρακίνηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του «αφεντικού» της AMG, Tobias Moers,αναμένονται αργότερα και οι κορυφαίες εκδόσεις  AMG GLA 45 και AMG GLA 35, αμφότερες με turbo δίλιτρο κινητήρα, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση θα αποδίδει πάνω από 300 ίππους, ενώ για τη δεύτερη έκδοση, η ισχύς θα ξεπεράσει τους 400.

Advertisement

Δείτε το βίντεο: