Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz G-Class (W461): Δεν σταματά η παραγωγή της

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz G-Class (W461): Δεν σταματά η παραγωγή της

ΝΕΑ

Mercedes-Benz G-Class (W461): Δεν σταματά η παραγωγή της

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο επιτυχημένα και χαρακτηριστικά off-roaders της Mercedes-Benz είναι σίγουρα η G-Class. Τα ευχάριστα νέα για τους φίλους του συγκεκριμένου μοντέλου, έρχονται από τα επίσημα χείλη των ιθυνόντων της γερμανικής φίρμας, που ανακοίνωσαν ότι παρά το λανσάρισμα της νέας γενιάς, το μοντέλο W461 θα εξακολουθεί να διατίθεται σε ορισμένες αγορές, κυρίως σε αυτές που καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα και εμβληματικότερα μοντέλα του είδους, η G-Class έγινε γνωστή από την χαρακτηριστική τετραγωνισμένη σιλουέτα, τις ιδιαίτερες χειρολαβές, τον εφεδρικό τροχό, τοποθετημένο στην πέμπτη πόρτα και τους διακόπτες για τα διαφορικά. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το μοντέλο δέχτηκε αρκετές αισθητικές κυρίως αλλαγές, με την Mercedes να διατηρεί την ίδια πλατφόρμα και το σχεδιαστικό στυλ.

1815efea8a86d8af7542f5e799757916-chariatis-530

Στις αρχές του 2018, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, παρουσιάστηκε η 4η γενιά, η οποία απέκτησε μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά που έχουν στόχο την ενίσχυση της παρεχόμενης άνεσης αλλά και των ικανοτήτων της, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Advertisement

Παραταύτα η προηγούμενη γενιά δεν αναμένεται να σταματήσει την παραγωγή της. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Road&Track, o υπεύθυνος μάρκετινγκ για το τετρακίνητο μοντέλο, Ian Hadley James, ανέφερε πως η γενιά W461 θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr, στην Αυστρία, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες χωρών που καλύπτουν παλαιότερες προδιαγραφές ρύπων, κυρίως σε κατηγορίες κυβερνητικών στρατιωτικών οχημάτων.Να σημειώσουμε τέλος ότι στο εργοστάσιο της Magna Steyr συναρμολογούνται τρία είδη αμαξωμάτων της G-Class: 5θυρο, chassis cab και 6×6.

970fdcfb7adc4f452a1b75546d9f99dc-1400-chariatis-640

Advertisement